Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Атмосфера"
Геният може свободно да диша само в атмосфера на свобода.
Джон Стюарт Мил
Публиката е прекрасна. Винаги има превъзходна атмосфера във финалната зона. Това е добре за световното първенство. Много ми липсваше, когато трябваше да си почина и е толкова хубаво да се върна тук.
Херман Майер
Поезията трябва да се търси не в съчетанието на думите, а в атмосферата, която създава тези съчетания.
Емил Верхарен
Миналото се превръща в текстура, атмосфера на нашето настояще.
Пол Скот
Израснах в атмосфера, в която думите бяха неразделна част от културата.
Уоле Шоинка
Учителят трябва да има атмосфера на страхопочитание и да ходи чудесно, сякаш е изумен от това, че е себе си.
Уолтър Бейджхот
Действието ни пристяга с драматични вихри, атмосфера, обратното, само ни подтиква към съзерцание.
Хосе Ортега и Гасет
Виждаме, че духовният свят се характеризира с атмосфера на безкористност и оживена любов към динамичното общуване. Има интензивно настроение на признателност и грижа, което създава динамичната синергия на преданоотдадените, работещи заедно върху различни услуги, които са съвършено центрирани върху Кришна. Ако сме благословени от Шримати Радхарани, гарантирано е, че постепенно ще можем да навлезем отново в земята на чистата любов. Ако не получим Нейните благословии, гарантирано е, че ще останем дисквалифицирани.
Бхакти Тиртха Свами
Точно както има висши същества, които разпространяват духовни послания в атмосферата чрез книги, филми, музика и други средства за масова информация, има същества от демонична природа, които се опитват да забавят прогреса на тази планета чрез тези медии. Излагането на книги и медии от този тип може да има отрицателен ефект върху вас. ... За да противодействат на това, някои от съществата от по-висша природа пишат книги или наблюдават писането на книги, които подобряват духовното развитие на човека.
Бхакти Тиртха Свами
Онези, на които им липсва способност да постигнат много в атмосфера на свобода, ще искат власт.
Ерик Хофер
Архитектурата е изкуство, когато човек съзнателно или несъзнателно създава естетическа емоция в атмосферата и когато тази среда създава благополучие.
Луис Бараган
За пръв път в моя живот времето не ме докосваше, не ме галеше, не ме смразяваше или потеше, а се бе разтворило в самия мен. Атмосферата и аз бяхме станали едно.
Джак Керуак
Прическа, луксозна, като атмосферата на нощен клуб.
Реймънд Чандлър
Просто исках да се върна към играта на атакуващ футбол след престоя ми в Италия. В началото беше малко трудно, но атмосферата и феновете бяха просто фантастични.
Денис Бергкамп
Целта на архитектурата е да създаде атмосфера, в която човек може да живее, работи и да се наслаждава.
Минору Ямасаки
Без атмосфера картината е нищо.
Рембранд
И четирите елемента се случваха в еднаква степен - кухнята, виното, обслужването и цялостната атмосфера. Научи ме, че храненето може да се случи на духовно ниво.
Чарли Тротър
Той беше като без планета без атмосфера.
Дона Тарт
Ако все още има мъже, които наистина искат да живеят на този свят, те първо трябва да се осмелят да говорят, да се смеят, да плачат, да се ядосват, да обвиняват, да се бият - за да могат поне да прочистят това проклето място от неговата проклета атмосфера!
Лу Сюн
Животът е преди всичко творчество, но това не означава, че всеки човек трябва да се роди художник, балерина или учен, за да живее. Може да се създаде и творчество. Можете да създадете просто добра атмосфера около себе си.
Дмитрий Лихачов
Когато се роди дете, то се потапя в атмосфера, заредена с характерните за този момент звездни вибрации, които се щамповат върху всеки атом на чувствителния организъм от въздуха, вдишван при първото вдишване.
Макс Хайндел
Ако влезете в стая, където хората водят интимен разговор и трябва внезапно да променят тона му, защото вие сте там, винаги можете да усетите нещо в атмосферата. Напрежение; и вид изтръпване; сякаш техните личности не са се върнали правилно в своите черупки на конвенцията.
Мейвис Дориъл Хей
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща