Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Етикет"
На света щеше да се извършва много по-малко зло, ако не можеше да се прави зло под етикета на доброто.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Етикет - това е умението да се прозяваш със затворена уста.
Брижит Бардо
Аз съм себе си, а не етикет.
Джон Брънър
Това, което днес се преподава в повечето университети под етикета икономическа теория, на практика се явява нейното отрицание.
Лудвиг фон Мизес
Корел представляваше едно често явление в историята – република, чийто ръководител имаше всички атрибути на абсолютен монарх освен името. Поради това там се ширеше обичайният деспотизъм, неограничен дори от онези две смекчаващи влияния в законните монархии: кралската "чест" и дворцовия етикет.
Айзък Азимов
Правя неща, които са истина за мен. Единственото нещо, с което имам проблем е да ми бъде поставен етикет.
Джони Деп
Никога не съм искал да правя същите видове филми отново и отново, така че моята теория за всичко това е, че просто ще опитам да избегна етикета и да продължа да правя това, което правя.
Мат Деймън
Правя разлика между маниерите и етикета - маниерите като принципите, които са вечни и универсални, етикетът като специфичните правила, които са произволни и различни в различни времена, различни ситуации, различни култури.
Джудит Мартин
Не можете просто да купувате неща заради етикета - това е нелепо.
Роберто Кавали
Етикетът не ви прави беззащитни. Ако го направи, дори аз не бих се абонирал за него. Но грубостта в отмъщение за грубостта просто удвоява размера на грубостта в света.
Джудит Мартин
Вече знаем, че анонимните писма са презрителни. В етикета, както и в закона, наемането на наемник да върши работата не ви освобождава от отговорност.
Джудит Мартин
Най-добрият съвет е да избягвате храни със здравни претенции на етикета или още по-добре да избягвате храни с етикети на първо място.
Марк Хаймън
Защо винаги имаше толкова много бариери между нас? Бариери на облеклото, на етикета, на времето, възрастта и разума.
Мелани Бенджамин
Съществува пропаст между знанията, уменията или състоянието на ума на обучаемия и това, което той трябва да научи, която според мен всяка преподавателска дейност трябва да се стреми да преодолее, ако иска да заслужи този етикет. Следователно дейностите по преподаване трябва да се извършват на ниво, където ученикът може да поеме това, което е предназначено да научи.
Пол Хърст
Модата не са етикети и не са марки. Модата е това, което е скрито дълбоко в душата ни.
Ралф Лорен
Да си черен и интелектуалец в Америка означава да живееш в кутия. На кутията има етикет, не по мой избор.
Стивън Картър
Ролята на интелектуалеца, както се казва, е да говори истината на властта. Ноам Чомски отхвърли този благочестив етикет на две основания. От една страна, властта вече знае истината; просто е зает да се опитва да го прикрие. От друга страна, не властимащите се нуждаят от истината, а тези, които потискат.
Тери Игълтън
Учтивостта и етикетът, господа, са важни.
Хал Дънкан
Етикетът – това са безусловните правила на условността.
Генадий Малкин
Дизайнът означава да бъдеш разпознат без етикет, само елегантността не е достатъчна.
Пиер Карден
- Значи, вие сте враг на етикета? - попита тя. - Не. Но аз не искам да бъда негов роб.
Болеслав Прус
Свободата без правила не работи. А общностите не работят, освен ако не са регламентирани с етикет.
Джудит Мартин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща