Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Щедрост" - страница 3
Не знам много. Но има някои предимства в това да не знаеш. Подобно на девствената територия, умът е свободен от предубеждения. Всичко, което не знам, формира по-голямата част от мен: това е моята щедрост. И с това разбирам всичко. Нещата, които не знам, представляват моята истина.
Кларис Лиспектор
Нашият живот е обогатен от щедрост, прошка и великодушие. Едва когато култивирането на тези добродетели е мотивирано от мечтата за спасение от някой друг, тези добродетели стават проблематични.
Кристина Фелдман
Щедростта на папите и царете има особеността, че тя лично не им струва нищо.
Лео Таксил
Той е човек с рядка щедрост: рядко я показва.
Лилиан Глас
В човешкото сърце има такива мистерии; толкова дълбоки бездни, на любов, на саможертва, на щедрост, че думите никога няма да могат да ги обяснят. Трябва да почувстваш и да млъкнеш. Ето защо погледът, прегръдката, жестът с ръката казват повече от всичко, което може да опише най-умело боравене химикалка.
Лусио Викторио Мансиля
За хубавото се плаща. Лесно е да мразим, трудно е да обичаме. Всичко добро е трудно за постигане. Много по-лесно е да се получи нещо лошо. Това обяснява много неща. По-лесно е да се изпраща отрицателна енергия. Тя е по-лесна да се оправдае. Любовта, прошката и щедростта изискват много сърце, голям ум и много усилия.
Конфуций
Когато пристъпваш с молитва към Царицата Богородица, преди молитвата бъди твърдо уверен, че няма да тръгнеш от нея, без да получиш милост. Да мислиш така и да си уверен в това по отношение на нея е достойно и праведно. Тя е всемилостивата Майка на всемилостивия Бог Слово и нейните милости, неизразимо големи и безбройни, се прославят от всички времена. Тя наистина е "бездна от благост и щедрости", както се казва в канона на Одигитрия.
Йоан Кронщадски
Помагайте си един другиму с щедростта на Господа и не презирайте никого. Щом имате възможност да сторите добро, не я пропускайте.
Поликарп Смирнски
Твоят Господ е Любов; обичай Него и в Него всички хора, като Негови чеда в Христос. Твоят Господ е Огън; не бъди студен по сърце, но гори с вяра и любов. Твоят Господ е Светлина; не ходи в тъмнината и не прави нищо в тъмнината на разума, без разсъждение и разбиране или без вяра. Твоят Господ е Бог на милостите и щедростите; бъди и ти за ближните извор на милости и щедрости. Ако ти бъдеш такъв, то ще намериш спасение с вечна слава.
Йоан Кронщадски
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща