Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дарба"
Дарбата без гениалност не надвишава особено нивото на голата виртуозност.
Георг Хегел
Всяка жена е дарбата на света за мен.
Хайнрих Хайне
Под велик човек обаче имаме предвид човек, който поради своите духовни дарби, своя характер и други качества заслужава да бъде наречен велик и който в резултат печели силата да влияе върху другите.
Фредрик Байер
Той беше един от онези мъже, които притежават почти всеки дар, с изключение на дарбата на силата да ги използва.
Чарлс Кингсли
Шахът може да е най-дълбокото, най-малко изчерпаемото забавление, но това не е нищо повече. Що се отнася до шахматния гений, той е човешко същество, което фокусира огромни, малко разбрани умствени дарби и трудове върху едно крайно тривиално човешко начинание.
Джордж Стайнър
Когато си специален за котка, ти си специален. Тя ви носи дарбата на нейното предпочитание към вас, гледката към вас, звука на гласа ви, докосването на ръката ви.
Лестър Пиърсън
Какво има значение [в шахмата] ли? Фантазията на първо място. И още дарбата за абстрактно мислене.
Александър Алехин
Ние всички сме родени сексуални същества, слава Богу... Но е жалко, че много хора презират и смазват тази природна дарба...
Мерилин Монро
Чарът е истинската дарба на феите.
Шарл Перо
Красотата винаги е за ума на самотния ум - мимолетна сянка; тя никога не е обикновена. Тя е посетител, който оставя след себе си дарбата на мъката, сувенира от болката.
Кристофър Морли
Светът се връща от смъртта на всеки, който трябва да пожертва развитието на своите особени дарби за конвенционалност.
Флорънс Найтингейл
Всички ние притежаваме различни дарби и способности. Начинът, по който използваме тези подаръци, определя кои сме.
Брандън Мъл
Тя има дарбата да приема живота си.
Джумпа Лахири
Няма значение на колко години сте, но ако имате дарбата и разбирате нещо, трябва да бъдете изслушани.
Майкъл Джексън
Моето детство в Корфу оформи живота ми. Ако имах дарбата на Мерлин, щях да подаря на всяко дете моето детство.
Джералд Даръл
Имате огромни дарби, които да дадете; Бог ги изпрати с вас, когато дойдохте на тази земя. И докато вие може да ги забравите или се съмнявате, че съществуват, Бог не забравя и ще ви ги покаже. Щом вашите дарби са посветени на Неговото дело, те ще разцъфнат. Вериги, които може да са ви държали с години, ще се разпаднат. И ще се почувствате свободни. Ще научите, че духът ви е по-голям от обстоятелствата ви, веднага щом поставите духа си на първо място.
Мариам Уилямсън
При всяка твар е дадено оръжие за самозащита - на някого рога, на друг копита, болка или отрова, аз имам дарбата на красноречието. Докато устата ми не млъкне, най-добре е да не се забъркваш с мен.
Виктор Франкъл
Да разберем нашите дарби в живота е част от нашето пътуване към това да станем просветлени човешки същества.
Алисън Дюбоа
Подобен покровител, убеден в добрите делови качества на своето протеже, напълно добросъвестно ще го опекунства и издига. А дарбите, с които природата те е ощастливила, способстват доста за това.
Хайнрих Маркс
Тайната на любовта към човека започва в момента, в който го гледаме без желание да го притежаваме, без желание да го доминираме, без желание по какъвто и да е начин да използваме дарбите му или неговата личност - просто гледаме и се удивляваме на красотата, която отворихме.
Антоний Сурожски
...Въпреки че, както показва латинският глагол да обучавам, възпитавам, не става въпрос за поставяне на нещо, а за извличане, ако е там за начало... Искам всички мои ученици и всички мои танцьорите да осъзнаят остротата на живота в този момент. Бих искал да почувствам, че по някакъв начин съм им дал сам дарба.
Марта Греъм
Най-ценната дарба от всички е, никога да не използваш две думи, когато може да използваш една.
Томас Джеферсън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща