Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Захар"
Забелязала съм, че ако не ям хляб захар, тлъсто месо, не пия бира с риба - лицето ми става по-малко, но по-тъжно.
Фаина Раневска
Когато приемате лекарство за лечение на високо кръвно налягане или диабет, имате обективен тест за измерване на кръвното налягане и количеството захар в кръвта. Това е направо напред. С аутизма търсите промени в поведението.
Темпъл Грандин
Доказано е дори леко повишаване на кръвната захар, което увеличава риска от болестта на Алцхаймер.
Дейвид Пърлмътър
Умението да се свързваш с хора - това е стока, която може да се купи точно така, както може да купим захар и кафе... И аз заплащам за това умение повече, отколкото за всяко друго на света.
Джон Д. Рокфелер
Не ям нищо, което е преработено или рафинирано-без високо фруктозен царевичен сироп, без захар, без транс-мазнини. Ям много риба и мононенаситени мазнини от маслини, зехтин и ядки. Много органични, пресни плодове и зеленчуци. Без хляб. Без глутен. Без пшеница. Без ориз.
Дийн Карнасис
Изкуството без емоции е като шоколадова торта без захар. Това те кара да се задушаваш.
Лори Халсе Андерсен
Кинозвездата е човек, който седи на трон от захар под проливен дъжд.
Марлон Брандо
В процеса на метаболизиране захарта отнема на тялото ви ценни хранителни вещества... Захарта също така инхибира производството на ензими, необходими в процеса на детоксикация в черния дроб.
Ан Луис Гитълман
Фактите са вътре, науката не подлежи на съмнение. Захарта във всичките й форми е основната причина за нашата епидемия от затлъстяване и по-голямата част от хроничното заболяване, изсмукващо живота на нашите граждани и нашата икономика - и все по-често на останалия свят. Вие го кажете, причинено е от захар: сърдечни заболявания, рак, деменция, диабет тип 2, депресия и дори акне, безплодие и импотентност.
Марк Хаймън
Много сосчета, които ще намерите в супермаркет, съдържат много нежелана захар или консерванти, но с няколко съставки можете да направите по-здравословни сосове с всякакъв аромат, който можете да си представите.
Маркус Самуелсон
Не се нуждаем от захар, за да живеем, и нямаме нужда от нея като общество.
Мехмет Оз
Захарта присъства повече в Америка или Англия, отколкото във Франция. Мисля, че има пристрастяване към сладостта.
Пиер Дюкан
Все още не ми е удобно да препоръчвам на хората да ядат наситени мазнини с изоставяне, но за мен е ясно, че захарта, брашното и окислените семенни масла създават възпалителни ефекти в организма, които почти сигурно носят по-голямата част от отговорността за повишаване на риска от сърдечни заболявания.
Андрю Уейл
Следователно пшеничните продукти повишават нивата на кръвната захар повече от почти всички други въглехидрати, от зърна до бонбони.
Уилям Дейвис
Почти всичко вътре беше изпълнено със захар, сирене и съвети за отслабване.
Адам Рекс
Честно казано, не вярвам на никоя диета, която не позволява захар.
Бетани Франкел
Захарта ми дава щастие и ме вдъхновява. Аз имам тежка захарна зависимост. Наричам я "гранулирано щастие".
Дейвид Линч
Ако Обама искаше да направи радикални промени в здравето на Америка в дългосрочен план, единственото, което трябва да направи, е да увеличи цената на захарта и солта.
Джейми Оливър
В една от най-ниските ми точки захарта ме стискаше болезнено. Купувах/преяждах и след това се биех за поведението си.
Крис Кар
Казахте, че всички се гордеем с нашата велика обща Родина. Да, разбира се, гордеехме се с полета на Гагарин и се гордеехме с победата във войната, гордеехме се с освобождението на Европа от нацизма и имаше много други ... Гордеехме се с нашето изкуство. Но ние с теб се подразнихме или се срамувахме, че ни изчезна захарта, нямаше месо в магазините. Беше срамно, знаете ли, някакъв срам, срамувах се от това ...
Владимир Путин
...усмихваше се безкрайно, сякаш зъбите й са от захар и се разтапят в устата й.
Райнер Мария Рилке
Отглеждана в голям мащаб, захарта разпространява болестта си в голям мащаб и днес безработицата и бедността са постоянни гости на тези острови.
Едуардо Галеано
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща