Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Светец"
Не е задължително да бъдеш ангел, за да станеш светец.
Алберт Швайцер
Да бъдеш велик човек и светец за себе си, това е единственото важно нещо.
Шарл Бодлер
Ако истината не беше скучна, науката отдавна щеше да премахне Бог. Но Бог, както и светците, е средство за избягване на тъпата баналност на истината.
Емил Чоран
Който изпадне в грях, е човек; който скърби за това, е светец; който се хвали с него, е дявол.
Томас Фулър
...всички философи, взети заедно, не струват нито един светец.
Емил Чоран
За да спечеля виновната целувка на светец, бих приветствал чумата като благословия.
Емил Чоран
Няма светец без минало, нито грешник без бъдеще.
Августин
Ако Бог искаше свят, изпълнен със светци, Той никога не би създал юношеството.
Сюзан Бет Пфефър
Отделете малко време, за да си спомните моментите от собственото си духовно търсене, когато сте се чувствали най-ентусиазирани. Искаме да посочим моментите, в които сме се чувствали по-съзнателни и отдадени на Бога от всякога. Обратно, вижте моментите, когато сте се чувствали неентусиазирани и направете подобен анализ. Тези въпроси могат да ви помогнат да стимулирате мисловния си процес: Ентусиазиран ли сте от съществуването си като слуга на Господ? Ентусиазирани ли сте да следвате основните принципи, които ще ви помогнат да издигнете съзнанието си? Ентусиазиран ли си в обществото на светци? Ентусиазирани ли сте от това, което можете да изпитате в най-чистото си състояние? Ние трябва да изследваме нашия духовен живот ежедневно, седмично и дори годишно. Този преглед ще ни помогне да разберем как различните дейности и мисли ни влияят. Трябва да отбележим как качеството на нашите преживявания варира в зависимост от нашето поглъщане в процеса на бхакти.
Бхакти Тиртха Свами
Хармонично същество не може да вярва в Бог. Светци, престъпници и бедняци го изстреляха, правейки го достъпен за всички нещастни хора.
Емил Чоран
Не сме светци, но спазихме уговорката си. Колко хора могат да се похвалят със същото?
Самюъл Бекет
Църквата е болница за грешниците, а не музей за светците.
Абигейл ван Бурен
Лесно е да бъдеш светец, когато не искаш да бъдеш човечен.
Карл Маркс
Не вярвай на мислите си, нито когато ти казват, че си ужасен човек, нито когато ти казват, че си светец.
Паисий Светогорец
Все още не съм светец. Аз съм алкохолик, наркоман, хомосексуалист и гений.
Труман Капоти
Моя баща беше международен юрист, а майка ми светец.
Жак-Ив Кусто
За да могат светците по-пълно да се насладят на собственото си блаженство и на Божията благодат, им е позволено да наблюдават мъченията на грешниците в подземния свят.
Тома Аквински
Иска ми се хората да не смятат за мен за светица - освен ако не са съгласни с определението за светец, че светец е грешник, който продължава да се опитва.
Аун Сан Су Чи
Аз съм ангел, а не проклет светец.
Дж. Р. Уорд
...броят на светците все още не е нараснал до нивото, при което преброяването ги прави отделна статистическа категория.
Джордж Стиглър
Да служат в органите могат или светци, или подлеци.
Феликс Дзержински
Не е възможно да се сътворяват чудеса, оставайки светец.
Александър Фюрстенберг
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща