Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Индивидуалност" - страница 3
Нашата култура, толкова горда с философията си върху ума, ни откъсва от телесното ни преживяване и от самата земя. В тази раздяла нашата сексуалност се отрича, сетивата ни са нападнати, околната среда е злоупотребена и нашата сила е манипулирана. Нашата земя е нашата форма и без нея губим своята индивидуалност.
Енодиа Джудит
Западните родители се опитват да зачитат индивидуалността на децата си, насърчавайки ги да преследват истинските си страсти, подкрепяйки избора им и осигурявайки положителна подкрепа и подхранваща среда. Обратно, китайците вярват, че най-добрият начин да защитят децата си е като ги подготвят за бъдещето, дават им възможност да видят на какво са способни и ги въоръжават с умения, работни навици и вътрешна увереност, които никой никога не може да поеме далеч.
Ейми Чуа
Мисълта за това, че истинската цел в изкуството се явява изразяването на индивидуалността, би могло да намери почва само тогава, когато изкуството е изгубило всички други цели.
Ернст Гомбрих
Двегодишно дете прави първите стъпки към своята индивидуалност. Ако влезете в битка с него, той придобива опита на конфронтация, която ще се върне да ви преследва в преходна възраст.
Йеспер Юл
Индивидуалността е нужно да се подчертава, а не да се скрива!
Кейти Макалистър
Обзалагам се, че ако се бях срещнал и разговарял с него, бих го сметнал за много инересен и човечен мъж, защото никога досега не съм срещал човек, който да не ми харесва. Когато се срещате с хора, без значение какво мнение сте си съставили за тях предварително, но след като се срещнете с тях и видите тяхната гледна точка и тяхната индивидуалност, можете да видите много добро във всички тях.
Уил Роджърс
Вярвам че индивидуалността не е на пътя да трансцедира собственото си общество и виждайки къде ще отиде по-нататък или спъването на развитието на човешкия потенциал, той не може да влезе в интимен контакт със собствената си човечност. Ако табутата, ограниченията, изопачават ценности, които се явяват "естествени” за него, това е чист пример че той не може да има истинско знание за човешката природа.
Ерих Фром
Винаги съм предпочитал сблъсък между индивидуалности, а не идеологии.
Робърт Лъдлъм
Не знаеше на кого да възложи колективната отговорност за загубата на индивидуалност.
Валентин Домил
За нас, като оставим настрана безспорните изисквания за основно познаване на двата езика, дарование, творческа индивидуалност и др., от не по-малко значение са ТВОРЧЕСКИЯТ ПОРИВ към преводната работа и ТВОРЧЕСКАТА РАДОСТ от нея.
Димитър Стоевски
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща