Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мелодия"
Музиката със своята мелодия ни довежда до самия ръб на вечността и ни дава възможност да разберем нейното величие в рамките на няколко минути.
Томас Карлайл
Мелодия - единствената форма на музиката; без мелодия музиката е немислима, а музиката и мелодията са неразривни.
Рихард Вагнер
Музиката не е нищо друго, освен диви звуци, цивилизовани във времето и мелодията.
Томас Фулър
Мисля, че всяка група е малко предпазлива, когато барабаниста започва да пише мелодии.
Мат Камерън
Харесва ми, когато прекрасните мелодии разказват за ужасни неща.
Том Уейтс
Цялата прелест на музиката е в мелодията.
Йозеф Хайдн
О колко сладко жестоки са тези ехтения, които се появяват, когато паметта отново просвирва някоя стара мелодия на сърцето!
Елиза Кук
Трудно е - някои хора се вдъхновяват от чувството, но аз съм вдъхновен най-вече от мелодии.
Авичи
Всяка душа е мелодия, която се нуждае от обновяване.
Стефан Маларме
Чутите мелодии са сладки, но тези нечути, са по-сладки.
Джон Кийтс
Винаги първо пиша текстове, а ритъмът и мелодията идват от текста. Винаги идва от текста: думите имат ритъм, а думите имат мелодия.
Кен Хенсли
Бизнесът на рекламодателя е да види, че ние правим нашия бизнес с някакво вълшебно заклинание или мелодия или лозунг, пулсиращ тихо на фона на съзнанието ни.
Маршал Маклуън
Дело на хармонията е да дорисува тези черти, които не са и не могат да бъдат в мелодията.
Михаил Глинка
Сексът е удивително явление. То е като джаза: вие може да слушате една по песен колкото искате пъти, но с безкрайно количество вариации. Сексът трябва да бъде такъв. Една мелодия, но множество аранжименти.
Дейвид Линч
Намерете добра мелодия и вашата композиция, каквато и да е била, ще бъде прекрасна и непременно ще се хареса. Това е душата на музиката, нейният живот, нейният смисъл, същността на композицията.
Йозеф Хайдн
Обичаш момичето не заради красотата. Обичаш момичето заради това, че тя ти напява мелодия, която можеш да чуеш само ти.
Л. Дж. Смит
Мелодията, това е мисъл, това е движение, това е душата на музикалното произведение.
Дмитрий Шостакович
Животът задава мелодията, ние танцуваме.
Джон Голзуърди
Само думите и мелодията - това е, което движи вашите емоции.
Крис Кристофърсън
Чух песента ти в момента, в който се родихме. И години по-късно ме извлече обратно от езерото на полумъртвите, когато всичко, което исках да направя, беше да умра. Всеки път, когато някой се опита да ме убие, той пееше своята мелодия и ми вдъхваше надежда.
Мелина Маркета
Ние майките скачаме в сърцето на света мелодията на мира.
Нели Закс
Най-много харесвам неща, които имат повече от ефекти и това изглежда е мелодия, която е предимно ефекти. Не разбирам ясно причината.
Орнет Колман
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща