Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Терорист" - страница 2
Разпространението на свободата е най-добрата сигурност за свободните. Това е нашата последна линия на защита и първата ни линия на атака. И както терористът се стреми да раздели човечеството в омраза, така и ние трябва да го обединим около една идея. И тази идея е свободата.
Тони Блеър
Ако те се изтеглят, това ще бъде катастрофално за народа на Ирак и каузата на демокрацията и ще бъде победа за терористите...
Тони Блеър
Идентифицирането на терористи на бойното поле е сравнително лесно.
Малкълм Нанс
Атаките от 11 септември станаха възможни отчасти поради факта, че правоприлагащите органи на САЩ имаха предубеждение, че "богатите саудитци са безопасни араби". Ал Кайда разбираше това пристрастие и разчиташе на него да действа свободно в Съединените щати в продължение на години, дори когато терористите бяха ангажирани с дейности, които властите смятаха за подозрителни.
Малкълм Нанс
От това, от което великите правителства по света и международните организации се страхуваха, не бяха фанатизирани тълпи, бомби от терористи или заплахи от мафията, това бяха наистина мъже и жени, способни да мислят самостоятелно.
Марио Ескобар
Бях свидетел на много смъртни случаи... Спасяването на човешки живот беше нещо наистина, наистина красиво... без значение кои са те. Не само израелците ми дължат живота си. Гарантирам, че много терористи, много палестински лидери ми дължат живота си - или с други думи дължат живота си на моя Господ.
Мосаб Хасан Юсуф
Всеки път, когато разказвам своята история, усещам, че отнемам известна сила от терористите.
Надия Мурад
Мислят ли, че ако унищожим свободите си заради терористите, те вече няма да имат причина да ни нападат?
Рон Пол
САЩ държат стотици заподозрени терористи в затворите в Гуантанамо и другаде. Мнозина са заключени за неопределено време. Не са съдени и дори не са обвинени в престъпления.
Стивън Кинзър
Съвременните тирани са терористи. Не позволявайте шокът ви да бъде обърнат срещу вашата свобода.
Тимъти Снайдър
Но точно както компания за ваксини, изправена пред фалит, в крайна сметка ще оцелее не като направи най-добрата ваксина в света, а по-скоро най-лошия вирус в света, така и фирмите за бодигард и охрана се нуждаеха от най-злите терористи в света, за да просперират, а не от най-големите експерти по сигурността. Това беше капитализъм, Ханджа разбра как светът може да се извие и да захапе собствената си опашка като змията уроборос. И той знаеше как да превърне това в бизнес и да извлече максимални приходи. Нямаше по-добър бизнес модел от това да притежаваш и вируса, и ваксината. С едната си ръка парцелирахте страха и нестабилността, а с другата гарантирахте безопасност и спокойствие. Бизнес като този никога няма да пропадне.
Ун Су Ким
Животът на жената струва половината от живота на мъж (в Иран). Ако терорист атакува мен и брат ми на улицата и двамата сме ранени еднакво, обезщетението, което получава, е два пъти повече от обезщетението, което бих получила.
Ширин Ебади
На излизане не погледнах отново тъмния тип, бомбеният самоубиец. Мисля, че не го погледнах, защото не вярвах, че е терорист, но може би не го погледнах, защото не исках да го смущавам.
Асаф Гаврон
Знам, че е наистина трудно да се обработи концепция, но фактът, че правителството обвинява някого, че е терорист, не означава, че е.
Глен Грийнуолд
Много от тези хора са иракчани, които се борят за контрол над собственото си правителство. Може би има аргумент, който да накара външните сили, които влизат и започват да бомбардират тази страна или да нахлуват в нея, всъщност са терористи повече, отколкото хората в страната.
Глен Грийнуолд
Скритите приходи от войната срещу тероризма могат да бъдат обобщени с една дума - петрол. Картата на светите места на терористите и целите в Близкия изток и Централна Азия също е карта на основните енергийни източници през 21 век.
Даниел Естулин
В краткосрочен план използването на милиции може да бъде най-бързият и лесен начин за подобряване на реда по улиците на Ирак и изкореняване на терористите и партизаните, които рутинно атакуват американски войски и граждански цели.
Алекс Беренсън
Терористите в неуправляеми пространства разпространяват отровни пропагандни и учебни материали, за да привлекат затруднените души по света към тяхната кауза.
Джеймс Коми
Не позволявайте на страха да стане инвалидизиращ. Това искат терористите. Те искат да си ги представите в сянка; те искат да си ги представите като нещо по-голямо от тях.
Джеймс Коми
Когато трябва да убиете един и същи терорист два пъти за една седмица, тогава или нещо не е наред с вашите умения или нещо не е наред с вашия свят.
Джонатан Мабъри
В очите на властта - и може би с право - нищо не прилича повече на терорист от обикновения човек.
Джорджо Агамбен
Организацията на Осама бин Ладен се е отделила от него и сега вероятно е независима от него. Ще има и други, които ще се появят и ще се появят отново. Ето защо се нуждаем от много по-точна, много по-дефинирана, много по-търпеливо изградена кампания, както и такава, която изследва не само присъствието на терористите, но и основните причини за тероризма, които могат да бъдат установени.
Едуард Саид
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща