Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Намеса" - страница 2
Финансовите пазари... се възмущават от всякакъв вид намеса на правителството, но дълбоко в себе си вярват, че ако условията наистина се влошат, властите ще се намесят.
Джордж Сорос
Същността на въпроса е скрита под повърхността, недостъпна за мен и моята намеса няма да промени нищо.
Джоузеф Конрад
Америка е прекарала твърде дълго време в намеса в надзора на твърде много войни на други хора и твърде много други неща.
Майло Янопулос
Това се случва, когато държавата се намеси в личния живот на човек; създава две отделни персони. Принуждава те или да водиш два отделни живота, или да нарушиш това, което ти е наложено когато държавата не търси.
Манал Ал-Шариф
Създаването на днешното пазарно общество не е резултат от поредица от спонтанни събития, а по-скоро от държавна намеса и насилие.
Наоми Клайн
Комунистите, когато поеха властта в Русия, разбира се, станаха наследници на стара експанзионистична империя, почти по същия начин, както американските революционери се развиха от Британската империя. И в двата случая идеологиите, които оправдават намесата, са се развили от опасения, формирани в по-ранни векове, при различни режими.
Од Арне Вестад
Имаше по-малко булимия и повече битки, отколкото познавах като студентка, но присъстваше същият женски етос – съпричастно другарство и неприличен хумор в добрите дни и истерични драми, съчетани с намеса, злонамерени клюки в лошите дни.
Пайпър Керман
Целта ми е да твърдя, че Вселената може да възникне без намеса и че няма нужда да се позовава на идеята за Върховно същество в едно от многобройните му проявления.
Питър Аткинс
Може би децата днес играят на компютъра толкова, колкото и отчасти, защото това е едно място, където те могат да играят свободно, без намеса и напътствия от възрастни.
Питър Грей
Ако мъж и жена седят през нощта на пейка на брега на реката и изпитват някаква симпатия един към друг, тогава само самият дявол трябва да се намеси в случая, за да не се изгубят.
Рене Фройнд
Икономиката и политиката са толкова преплетени и взаимосвързани, че сегашната политика, основната политика, политиката на екстремния център са нищо друго освен версия на концентрирана икономика. А това означава, че всяка алтернатива - алтернативен капитализъм, ляво кейнсианство, намеса на държавата в помощ на бедните, отмяна на приватизацията - се превръща в огромен проблем. Срещу него е обърната цялата тежест на крайния център и неговите медии, което реално сега започва да вреди на демокрацията.
Тарик Али
Когато децата са наистина малки, всички те изглеждат еднакво. Нито една реч, нито една социална свързаност не могат да подчертаят достатъчно значението на ранната образователна намеса.
Темпъл Грандин
Човек не може напълно да разчита на намеса отгоре: съдбата благоприятства злото толкова често, колкото доброто.
Тери Хейс
... намесата в делата на другите, правени от любовта, никога не води до доброта.
Томас Харди
Колкото и да е трудно за нас да избягаме от ефектите на собствените си чувства, изглежда никой не изпитва затруднения да отхвърли чувствата на другите като чисто субективни и уязвими за намеса от демоните на самоизмамата и самозаблудата.
Фелипе Фернандес-Арместо
Всяка терапевтична намеса е акт на социална трансформация.
Харвил Хендрикс
Аз съм родител и регулирам какво слушат децата ми. Нямам нужда правителството да бъде родител. Ако съм скапан родител, тогава имам нужда от намеса на правителството.
Хауърд Стърн
За съжаление, те все още не са приели такива закони, според които би било възможно да съдите песимистите за намеса в живота ви.
Ърни Зелински
В крайна сметка хапчетата за хомеопатия са празни малки хапчета за захар, които изглежда действат и затова въплъщават [..] как можем да бъдем подведени да мислим, че всяка намеса е по-ефективна, отколкото е в действителност.
Бен Голдейкър
Основана в бунт срещу колониалната тирания, страната ни е естествено подозрителна към намеса на правителството, намеса и подслушване. За сравнение, европейските системи израстват от традицията на държавата да предоставя социални помощи за работниците, която се простира още до Бисмарк и Германия през 1880-те.
Джейкъб Уайсбърг
Както видяхме в данните, недоволството срещу Запада идва от това, което мюсюлманите възприемат като омраза и очерняне на исляма от страна на Запада; западното вярване, че арабите и мюсюлманите са по-низши; и техния страх от западна намеса, господство или окупация.
Джон Еспозито
Единственият начин да подобрим належащите социални нужди е чрез публична намеса.
Джордж Акерлоф
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща