Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разсъждение"
Ние се стремим да използваме само симетрични фигури, каквито не само трябва да бъдат помощ за разсъжденията, чрез усещането за зрение, но и трябва да бъдат до известна степен елегантни сами по себе си.
Джон Вен
Правилните разсъждения водят към правилни постъпки. Правилността на ума води до справедливост на сърцето.
Виктор Юго
Желанията се не това, което се разбира по пътя на разсъждението, а те трябва да се почувстват.
Кобо Абе
Когато се занимавате с математика, вие сте били толкова високо в скалата на сложността на разсъждението, че живеете в някакъв вид променена реалност. Мислите, че всеки на улицата може да разбере сложни разсъждения [...]. И се разочароваш много, когато откриеш, че не е така.
Седрик Вилани
...трактатите по механика не разграничават ясно какво е експеримент, какво е математическо разсъждение, какво е конвенция и какво е хипотеза.
Жул Анри Поанкаре
Каква е ползата от това, че знаеш целта и смисъла на живота, ако не усещаш неговият вкус? По-добра ли е баницата, отколкото разсъждението за него.
Антъни де Мело
Разсъжденията на нашите врагове за нас са по-близко до истината, от нашите собствени.
Франсоа дьо Ларошфуко
Всички правилни разсъждения са велика система от тавтологии, но само Бог може да се възползва пряко от този факт.
Хърбърт Саймън
Възможни са лоши разсъждения и добри разсъждения; и този факт е в основата на практическата страна на логиката.
Чарлс Пърс
Учих икономика и направих кариерата си по две причини. Темата беше и е интелектуално завладяваща и предизвикателна, особено за човек с вкус и талант за теоретични разсъждения и количествен анализ.
Джеймс Тобин
Съставям мнението си по факти и разсъждения и не се съобразявам с някой друг, а със себе си. Ако хората не харесват моето мнение, това няма значение, тъй като и аз не търся техните мнения и признания.
Уилям Шърман
Аз не съм човек на действието. Силната ми страна са разсъжденията и последващите съжаления.
Робърт Шекли
Разсъждението е над всички добродетели, понеже всяка добродетел без разум е пуста.
Петър I
Две са основните достояния на човешката природа - умът и разсъждението.
Плутарх
Когато апологет се опитва да бъде автономен в мотивираната си аргументация, той посочва, че смята Бог за по-малко сигурен от собственото си съществуване и че той дава по-голямо доверие в своите независими разсъждения, отколкото в Божието Слово.
Грег Бансен
Този, който не се е научил на изкуството на доказателство в училище, е неспособен да различи правилното разсъждение от неправилното. Такива хора лесно могат да бъдат манипулирани от безотговорни политици. Резултатът може да бъде масова хипноза и социални сътресения. Лев Толстой е писал, че силата на правителството е основана на невежеството на народа, и че правителството знае за това и затова винаги се бори против просвещението на народа.
Владимир Арнолд
Въображението е по-стабилно пропорционално, тъй като силата на разсъжденията е слаба.
Джамбатиста Вико
Никакви разсъждения не са в състояние да укажат на човека пътя, който той не желае да види.
Ромен Ролан
Ако самата логика е създадена, а не е вродена, следва, че първата задача на образованието е формирането на разсъждения.
Жан Пиаже
Доналд Тръмп вярваше, че има много повече власт, власт и контрол, отколкото всъщност имаше, и вярваше, че талантът му да манипулира хората и да ги огъва и доминира е много по-голям, отколкото беше. Продължавайки тази линия на разсъждения още малко: висшите служители вярваха, че президентът има проблем с реалността и реалността сега го завладяваше.
Майкъл Улф
Тайната е вакуум и нищо не запълва вакуум по-добре от параноичните разсъждения.
Макс Брукс
Дълги месеци аз размишлявах над своите недостатъци, които аз наричам недостатъци на много говорене и установих връзка между моите нещастия и невъздържаните мисли. Разсъжденията опитите да разбера, не носят нищо добро, но винаги се обръщат против мен.
Мартин Паж
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща