Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Зрение" - страница 3
Нашето здравословно състояние зависи основно от ограничаването на зрението - способността да избираме елементите, жизненоважни за оцеляването, като същевременно игнорираме големите истини.
Джозефин Харт
Наистина, докосването до нашето вътрешно зрение и вътрешното дете може да не ни направи по-щастливи или по-добре приспособени, но може да ни накара да оценим колко сме умни всъщност.
Джон Брокман
Срамно е, че танците трябва да се откажат от империята, която може да отстоява над ума и да се стремят само да угодят на зрението.
Жан-Жорж Новер
Гласът е зрение за незрящите.
Жозе Сарамаго
На това място, където сега се озовах, слухът и зрението не съществуват отделно. Чух видимата красота на тези сребристи същества отгоре и видях вълнуващо красивото съвършенство на техните радостни песни.
Ибън Алегзандър
Поглеждам нагоре към Джеймс, скъпи мой Джеймс. Всичко останало в стаята - лудият с пистолета, плачещото момиче, мъртвото кървящо момче - избледнява в краищата на зрението ми. Това сме само аз и Джеймс.
Кристин Теръл
Вярно е, мосю! На определена възраст зрението ви се връща, подмладено.
Кърмит Линч
...Трябва да държите конец за зъби върху себе си през цялото време; когато зрението ви намалее, спрете да шофирате; не пазете твърде много тайни, в крайна сметка те ще ви изядат. Но най-ценният урок, който той ме научи, беше следния: Всеки ден остаряваме и някои от нас стават по-мъдри, но няма край на нашата еволюция. Всички ние сме бъркотия от противоречия; някои от нашите черти работят за нас, други срещу нас. И ето какво разбрах сам: В течение на живота хората се променят, но не толкова, колкото си мислите. Никой наистина не пораства.
Лиза Лутц
Когато обичаш животните, те чувстват това и гледат на тебе като на приятел. В рая, преди грехопадението, животните били приятели на човека. Адам притежавал благодатния дар на проницателността, - духовното зрение - виждал нуждите на всяко животно и му помагал. Всички животни били кротки, и подивели едва след грехопадението.
Паисий Светогорец
Разбирането превъзхожда всички останали добродетели толкова, колкото зрението - всички останали сетива.
Бион
Нищо, което не е приятно за слуха или зрението, не трябва да пристъпва прага на къщата, в която има дете.
Ювенал
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща