Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Зрение" - страница 2
В това състояние на погълнато съзерцание вече няма въпрос за задържане на обект в полезрението; видението е такова, че виждането и видяното са едно; обект и акт на зрение са станали идентични.
Плотин
Времето на електрическата повреда изглеждаше драматично и напълно правилно, сякаш светлините бяха казали: Нямате нужда от зрение. Слушайте.
Ан Патчет
В момента тя имаше около 20-80 зрение - двадесет процента алкохол, осемдесет доказана текила.
Ан Чарлс
Имам абсурдно лошо зрение, но се научих да живея с импресионистична гледна точка. Животът е картина на Моне. Обикалям се, наслаждавайки се на късогледство.
Майло Янопулос
Има различни степени на духовно зрение. Една степен позволява на човек да види обикновено невидимия етер с безбройните същества, които инвестират в това царство. Други и по-високи варианти му дават способността да вижда света на желанията и дори света на мисълта, докато остава във физическото тяло.
Макс Хайндел
Относно липсата на зрение или уврежданията на органа на зрението, отдавна е известно сред изследователите, че това е резултат от изключителна жестокост в минал живот.
Макс Хайндел
Зрението е едно от най-лесно измамените сетива. Бих могъл да накарам една монета да изчезне и очите ти да повярват, че е изчезнала, дори и да беше само в ръкава ми.
Меган Чанс
Не съществува зрение без мислене.
Морис Мерло-Понти
Това, което мога да кажа с честност, е, че изследванията ми в Русия и Германия не ми донесоха нищо друго освен влошаване на зрението ми и загуба на години от живота ми. И направих всичко за теб.
Ник Тошес
Късогледството твори хармония, за които острото зрение дори не подозира.
Петер Тиле
Подобно на стъкло, рамкиращо и деликатно изкривяващо зрението ни, умствените модели определят какво виждаме.
Питър Сендж
По време на депресия зрението се стеснява и започва да се мъгли, сякаш гледате телевизия със силни смущения, когато изглежда, че виждате картина, но всъщност не; лицата не се различават, освен в едър план; нищо няма контури.
Андрю Соломон
Защо котката е получила толкова страхотно периферно зрение, когато прекарва толкова време, гледайки надолу носа си, е трудно да се разбере.
Роджър Карас
Когато личното ни вътрешно зрение е остро и балансирано, това събужда способността ни да гледаме на живота с творческа и позитивна гледна точка. Стимулира жаждата ни за знания и образование по всякакъв възможен начин.
Соня Чокет
Зрението е субективно. Научихме това в клас.
Тайе Селаси
Само слепият познава слабостта на зрението.
Тахир Шах
Не виждам емоциите и чувствата като нематериални и изпаряващи качества, каквито мнозина предполагат, че са. Темата им е конкретна и те могат да бъдат свързани със специфични системи в тялото и мозъка, не по-малко от зрението или речта.
Антонио Дамазио
От векове геният на литературата и геният на изкуството вървят ръка за ръка. Защото Богинята на буквите е сляпа и само тя на изкуството може да й даде зрение.
Хауърд Пайл
По-голямата част от хората живеят цял живот, без да знаят, че виждат само ограничен конус на зрението във всеки един момент.
Дейвид Игълман
Тъй като зрението изглежда толкова без усилие, ние сме като риби, предизвикани да разберат водата.
Дейвид Игълман
Заспалото зрение (сънуване) е възприятие, което не е обвързано с нищо в реалния свят; будното възприятие е нещо като сънуване с малко повече ангажираност към това, което е пред вас.
Дейвид Игълман
И все пак кратко разглеждане ще покаже, че такова зрение се доближава много по-близо до истинското възприятие, отколкото физическото зрение. Погледнато на астрален план, например, всички страни на стъклен куб биха изглеждали равни, каквито са в действителност, докато на физическия план виждаме по-далечната страна в перспектива - тоест изглежда по-малка от по-близката страна, което, разбира се, е само илюзия. Именно тази характеристика на астралното зрение е причината понякога да се говори за него като за зрение в четвъртото измерение.
Чарлз Ледбитър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща