Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жест" - страница 3
...и големите разочарования идват, когато очакваме жест от другите, защото колкото и да се стараем, хората не действат така, както искаме от тях.
Лаура Риньон Сирера
Напуснах Ню Йорк, след като майка ми почина и доста безцелно се бях установил в Истанбул за смяна на сцената. Това беше доста драматичен жест от моя страна, тъй като живях в Ню Йорк от 20 години, но усетих, че имам нужда от нещо различно – ескалиращите разходи и натиска на Ню Йорк започнаха да ме изморяват.
Лорънс Озбърн
В човешкото сърце има такива мистерии; толкова дълбоки бездни, на любов, на саможертва, на щедрост, че думите никога няма да могат да ги обяснят. Трябва да почувстваш и да млъкнеш. Ето защо погледът, прегръдката, жестът с ръката казват повече от всичко, което може да опише най-умело боравене химикалка.
Лусио Викторио Мансиля
Човек – това вечно недоволно животно. Всяка негова дума или жест имат стойността на симптом.
Емил Чоран
Бъдете щедри към тези, които не могат да ви се отблагодарят. Давайте без да търсите нещо в замяна и без да разчитате на някаква бъдеща изгода. Давайте на децата, на старците, на тези които не могат да ви върнат жеста и на онези, с които едва ли някога повече ще се срещнете... В противен случай даваното от вас не би било благодеяние, а търгашество.
Александра Фьодоровна Романова
Аз не ходя на мач, защото псувам. На Стоичков ще трябва да му залепя устата и ще трябва да се изразява само с жестове.
Бойко Борисов
Ясен е политическият Ви жест, защо трябва да го подкрепяте с жестикулации?
Гиньо Ганев
С помощта на жестовете икономисваше от изрази.
Валентин Домил
Бях 19-годишен, светът бе разделен от студената война. С "Чесна"-та осъществих мечтата си - да кацна на Червения площад направо от Запад. Като жест на мира, като полет, който е символичен мост между двата свята.
Матиас Руст
Концептуално метафоричната реч е наистина много адекватна на мисловната дейност, на функционирането на нашия ум, но животът на душата в самата му интензивност е много по-адекватно изразен в поглед, звук и жест, отколкото в реч.
Хана Аренд
Хубава алегория е жестът на Минерва, богинята на мъдростта, която захвърля флейтата си, когато разбира, че този инструмент не й подхожда.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща