Цитати на тема "Спасител" - страница 3
Когато човек реши да спазва някоя заповед в живота си, разбира, че нищо не може. Много от нас влизат на Изповед и казват: "При мен нищо не се получава". Ами разбира се. Ако при теб нещо се бе получило, тогава трябваше да ти присъдят Нобелова награда, като цяло ще си единственият при когото се е получило. При човека, по принцип, не може нищо да се получи, иначе защо тогава е Иисус (което в превод от еврейски означава Спасител)? Ако можеш сам, защо тогава е Той? Спасението се заключава в познаване на собствената ни немощ. И след като осъзнаем нашата пълна и дълбока немощ, възлагайки цялата си надежда на Господа, трябва да Го молим за помощта Му. И още е нужна вяра!
Дмитрий Смирнов
Жалко е, но трябва да признаем: жалки сме. Още ни липсва вярата, онова "духовно лепило", което да ни спои, още нямаме етичен договор помежду си, който обществото ни строго да спазва. Докато по света се говори за протестантските правила и католически ценности, у нас нищо не се говори, освен за европейски програми и за мониторинг. Което ни прави по-малко християни, които, както винаги, чакат други последователи на Спасителя да се погрижат за тях.
Румен Леонидов
Не защото Бог ме е предпазил от смъртен грях се издигам към Него чрез упованието и любовта. О, чувствам, че дори ако бих имала на съвестта си всички престъпление, които могат да бъдат извършени, не бих изгубили нищо от упованието си. Бих отишла с разбито от разкаяние сърце да се хвърля в обятията на своя Спасител. Зная, че Той нежно обича блудния син. Чула съм думите му, казани на св. Мария Магдалина, на блудницата, на самарянката. Не, никой не би могъл да ме уплаши, защото знам, че мога да разчитам на Неговата любов и Милосърдие. Зная, че тези многобройни обиди за миг ще бъдат унищожени, като капка вода, хвърлена в пламтящата жарава.
Тереза от Лизио