Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Подробност"
Никога не пренебрегвайте подробностите. Когато умът на всички е притъпен или разсеян, лидерът трябва да проявява двойна бдителност.
Колин Пауъл
Където няма пълна откровеност, пълно доверие, където се укрива дори и най-дребната подробност, там няма и не може да съществува никаква дружба.
Висарион Белински
Мислим с общи понятия, но живеем с подробности.
Алфред Норт Уайтхед
Хората са като вестниците: за лошото разказват дълго и с всички подробности, а за доброто въобще не споменават.
Мориц Готлиб Сафир
Бих искал да знам мислите на Бог; останалото са подробности.
Алберт Айнщайн
Цялата измислица разчита на реалния свят в смисъл, че всички възприемаме света чрез нашите пет сетива и натрупваме подробности, съзнателно или подсъзнателно. Това натрупване на детайли може да се използва, когато пишете фантастика.
Рохинтън Мистри
Не забравяте филмите, но забравяйте подробностите за тях.
Сиси Спейсик
Отдавна притежаваме изкуството на войната и военната наука, които са се развили до най-малките подробности.
Фредрик Байер
В произведения на изкуството има по-валидни факти и подробности, отколкото в учебниците по история.
Чарли Чаплин
Самовнушението е смущаващо в своята простота. За непосветените самовнушението или самоовладяването вероятно ще изглеждат смущаващи в своята простота. Но не изглежда ли всяко откритие, всяко изобретение просто и обикновено, след като стане вулгаризирано и подробностите или механизмът му са известни на обикновения човек? Не че твърдя, че автосугестията е мое откритие. Далеч от това, самовнушението е старо като хълмовете; само че бяхме забравили да го практикуваме и затова трябваше да го научим отново.
Емил Куе
...и времето се превръща в забравена подробност.
Мери Пиърсън
Даването на подаръци на другите е фундаментална дейност, толкова стара, колкото и самото човечество. И все пак в съвременния сложен свят подробностите за даването на подаръци могат да бъдат изключително предизвикателни.
Андрю Уейл
Как можем да съдим справедливо за характерите и заслугите на хората, за мъдростта или глупостта на действията, освен ако нямаме... точно познаване на всички подробности, така че да можем да живеем така да се каже във времената и сред лицата, за които четем, виждаме с техните очи и разсъждаваме и решаваме според техните предпоставки?
Уилям Уилбърфорс
Съвременните научни знания се появиха на части. Историците писаха за човешката история; физиците се занимаваха с материалния свят; и биолози са изследвали света на живите организми. Но имаше малко връзки между тези дисциплини, тъй като изследователите се съсредоточиха върху правилното определяне на подробностите.
Дейвид Крисчън
Ако не разбирате подробностите на вашия бизнес, ще се провалите.
Джеф Безос
Не започвайте с подробностите. Започнете с ключовите идеи и по йерархичен начин оформете детайлите около тези по-големи понятия.
Джон Медина
Боклукът може да предостави важни подробности за хакерите: имена, телефонни номера, вътрешен жаргон на компанията.
Кевин Митник
Когато аз започвам да говоря на някого за нещо, аз не разказвам всички подробности. Аз ги записвам в песните си. Моите песни са много честни.
Кейти Пери
Усещам, че се разболявам до смърт, уморен съм да споря за подробности с хора, които не знаят основни факти.
Норман Дейвис
Вие и само вие създавате своя собствен живот. За съжаление тук има малък проблем, една малка подробност. Вие самият не вярвате наистина във всичко това. Или вярвайте, но не напълно.
Пам Граут
Способността на снимката е да разкрива подробности, които в реалния живот човешкото око не забелязва.
Пиер Бул
Най-ефективните не са най-малко сложни. Колкото повече подробности предоставите, толкова по-вероятно е другият човек да ви предизвика или да се опита да промени решението ви.
Питър Уолш
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща