Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Остров" - страница 3
На острова няма никой, който да им каже, че не са достатъчно добри, така че просто продължават напред и пеят, рисуват и пишат.
Ерик Уайнър
Никой човек не е остров.
Йехуда Бърт
Ако на Британските острови имаше официален зеленчук, щеше да е картофът.
Йотам Отоленги
Войната размива нашият остров, а войната нашите души.
Катрин Патерсън
Историите имат тенденция да проникват през блестящите стени на мембраната, разделящи вселените. Те шепнат и пърхат като перата на птиците, от остров до сушата и обратно. Те падат в сънища като дъжд.
Кели Барнхил
Но островът все още беше покрит в онзи синьо-черен момент преди тъмно, който се чувстваше на равни части като тиха въздишка и разтуптяно сърце.
Кели Естес
- Просто седяхме там и гледахме как самолетът минава през острова и той никога не се върна, - каза той. - Можех да го видя на радара. Кара те да се чувстваш ужасно. Животът беше евтин по време на война.
Лаура Хиленбранд
Да. Чувство. Както целият смисъл на живота ми от алеите в Банкок до яхтите и частния остров до идването тук като луд човек, който се опитва да управлява хеликоптер, като всичко това от раждането до тук от точка А до точка Я беше някакъв голям космически трик за карайки ме да те срещна.
Майкъл Грант
Нещо не е наред в Англия. Какво? Да това същото, което е през цялото време: ние сме остров и не знаем, какво се твори в целият останал свят.
Майкъл Кейн
Към състоятелен жител от Каймановите острови, 1994 г.: "Не са ли повечето от вас наследници на пирати?"
Филип, херцог на Единбург
Забелязал съм, че изключителните мъже, направили революция в дадена област – революция на пръв поглед плод само на личния им гений, – са били подкрепяни от най-благоприятни обстоятелства и от духа на своето време. Известни са опитите, правени преди Вашку да Гама до Западна Индия. Знаем, че много мореплаватели са били убедени в съществуването на големи острови и на континент на запад още преди Колумб да го открие и че самият той е разполагал с картите на един знаменит кормчия, с когото е бил във връзка. Преди кончината си Филип бе подготвил всичко за войната с персите. Доста еретически секти, ожесточени от скандалното поведение на римската католическа общност, предшестваха Лутер и Калвин, та дори и Уиклиф.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща