Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Остров"
Обмисляхме какво да изберем: да отидем на Бахамските острови или да се разведем. В края на краищата решихме, че Бахамските острови е удоволствие само за две седмици, докато добрият развод остава за цял живот.
Уди Алън
В интерес на изкуството можете да се появявате на сцената и голи, но трябва да се върнете от там не само облечени, но и по-чисти ... Но колкото и да е, искам да сте последният човек, който да стане поданик на острова на голите.
Чарли Чаплин
Светът не е солиден континент от факти, пръснати от няколко езера на несигурност, а обширен океан от несигурности, пълен с няколко острова с калибрирани и стабилизирани форми.
Бруно Латур
Постепенно магията на острова се спуска над нас, леко и полепващо като цветен прашец. Всеки ден имаше своето спокойствие и безвремие, и ти се приисква никога да не свърши. Тъмната кожа на нощта се отлепва и нас ни очаква нов ден – бляскав и цветен – като детска рисунка и със същия оттенък на нереалност.
Джералд Даръл
Всички ние сме острови, обменящи помежду си лъжи през морето от недоразумения.
Ръдиард Киплинг
Нашият живот е подобен на островите в океана и дърветата в гората, чиито корени се преплитат в подземните дълбочини.
Уилям Джеймс
Моят свят е малък остров от болка, плаващ в океанът от равнодушието.
Зигмунд Фройд
Щастието всъщност се намира в прости неща, като например разкарването на племенника ми из острова с велосипед или виждането на звездите през нощта. Отиваме в кафенета или виждаме как самолети кацат на летището.
Андреа Хирата
Цветята ме лекуват. Лалетата ме правят щастлива. Държа се заобиколена от тях веднага щом започнат да идват на острова от Канада и след това, когато идват от нивите в Ла Конър, недалеч от мястото, където живея.
Ребека Уелс
Математиката каталогизира всичко, което не е противоречиво; в рамките на този обширен инвентар физиката е остров от структури, достатъчно богати, за да съдържат собствените си наблюдатели.
Грег Еган
Островите са метафори на сърцето, независимо какво казва поетът.
Джанет Уинтерсън
Ако човек живееше изолирано, доходите му биха били буквално негов продукт. Направете го монарх и собственик на остров, а плодовете, които отглежда, и облеклото, което прави, сами по себе си представляват доходите му. Това престава да бъде вярно, когато започва търговия.
Джон Бейтс Кларк
Никой човек не е остров за себе си.
Джон Дън
В епоха, в която всичко и всички са свързани чрез мрежи от стъкло и въздух, никой - нито бизнес, организация, държавна агенция, държава - не е остров. Трябва да постъпим правилно от всички наши заинтересовани страни и по този начин създавате стойност за акционерите. И едно е сигурно - никоя организация не може да успее в свят, който се проваля.
Дон Тапскот
Не само Англия, но и всеки англичанин - остров.
Новалис
Бих искал да отида в Иран. Островът на Мадагаскар, всички казват, че е доста екзотичен, или прекрасната намибийска пустиня.
Майкъл Палин
Университетът не трябва да бъде остров, където академиците постигат все по-високи и по-високи нива на знания, без да споделят това знание със своите съседи.
Мухамад Юнус
Всяка година прекарвам един месец само в плаване, но все още работя, когато съм на лодката. Никога не отделяте работата от свободното време. Лодка е като вълшебен свят, като малък остров.
Ренцо Пиано
Живеем на малък остров с известни неща. Нашето неограничено чудо на мистерията, която ни заобикаля, е това, което ни прави хора. В научната фантастика можем да се доближим до тази мистерия не с малки ежедневни символи, а с по-големи от пространството и времето.
Деймън Найт
Знаете ли, питат ме: ако бях на пустинен остров и не познавах никого, който да е виждал онова, което съм написал, бих ли продължил да пиша. Отговорът ми е най-категорично "да". Бих продължил да пиша, заради компанията. Защото създавам един въображаем – винаги е въображаем – свят, в който бих желал да живея.
Уилям Бъроуз
Приятно ни е да си представим, дори и маршрутът да не е точен, това поетапно преминаване по протежение на бреговете и морските пътища, както пламъкът преминава от остров на остров и от един полуостров на друг. На интервали от векове или хилядолетия пламъкът преминава отново оттам, където е горял някога. Но той никога не е един и същ...
Фернан Бродел
Херцогът отново бе изправен пред една загадка на Сицилия; на този остров на тайните, където къщите са сляпо затворени и селяните твърдят, че не знаят как да стигнат до селото си, което може да се види на хълма, на пет минути разстояние, тук на този остров, въпреки че се полагат много упорити усилия показват, че за много тайни е невъзможно да се запази нещо в тайна.
Джузепе ди Лампедуза
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща