Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отхвърляне"
Всеки голям напредък в естественото познание включва абсолютно отхвърляне на авторитета.
Томас Хъксли
Преценката, че човешкият живот си струва да се живее, или по-скоро може и трябва да бъде направен да си струва да се живее, ... е в основата на всички интелектуални усилия; това е априори на социалната теория и отхвърлянето му (което е напълно логично) отхвърля самата теория.
Херберт Маркузе
Концепцията за логическо мислене е подбор и това се осъществява от процесите на приемане и отхвърляне. Отхвърлянето е в основата на логическото мислене.
Едуард де Боно
Отхвърлянето е най-големият афродизиак.
Мадона
Трябва да прочетете историята и да научите за отхвърлянето, гоненията, мъченичеството и всичко друго от подобен род. Те винаги са се случвали на най-добрите хора, за които знаете.
Джордж Елиът
Напоследък имаше възраждане на отхвърлянето на еволюцията - вероятно едно от най-конкретните и безспорни открития на науката. Доколкото отричаме това, ние се лутаме в тъмнината.
Ан Друян
Моят избор е отхвърляне, тъй като няма друг начин, но това, което отхвърлям, е по-многобройно, по-плътно, по-взискателно от преди. Малко стихотворение, въздишка с цената на неописуеми загуби.
Вислава Шимборска
Самосъзнателното отхвърляне на абсолютното е най-добрият начин да се противопоставим на Бог; по този начин илюзията, същността на живота, е спасена.
Емил Чоран
Момчето, което се кани да стане голям мъж, трябва да се реши не само да преодоле хиляди пречки, но и да спечели, въпреки хиляди отхвърляния и поражения.
Теодор Рузвелт
Приемането на еволюцията не ни принуждава да отхвърлим морала и етиката си, а отхвърлянето на еволюцията не гарантира тяхното постоянство.
Майкъл Шърмър
Ако притежавате способността да се учите от грешките си, тогава неуспехът е буквално невъзможен, защото всяко отхвърляне ви доближава до съвършенството.
Нийл Строс
Най-важният елемент на свободното общество, където правата на личността се зачитат най-много, е отхвърлянето на инициирането на насилие.
Рон Пол
Повярвайте ми, следващата стъпка е валутна криза, защото ще има отхвърляне на долара, отхвърлянето на долара е голямо, голямо събитие и тогава вашите лични свободи ще бъдат сериозно застрашени.
Рон Пол
Артистът, който се е отдал на призванието си, е попаднал доброволно в ада, независимо дали го знае или не. Той ще се храни през цялото време на диета на изолация, отхвърляне, съмнение в себе си, отчаяние, присмех, презрение и унижение.
Стивън Пресфийлд
Хората биха могли рационално да решат, че продължителните връзки отнемат твърде много време и усилия и че биха предпочели да правят други неща. Но повечето хора се страхуват от отхвърляне.
Албърт Елис
Умея да се отдалечавам. Отхвърлянето ви учи как да отхвърляте.
Джанет Уинтерсън
Но от страна на екстремистите изобщо не получих отхвърляне. Всички се съгласиха да говорят с мен.
Джон Ронсън
В семейството ни имаше голямо напрежение, защото баща ми не искаше да има нищо общо с мен. Той беше щастлив да види брат ми и сестра ми, но не и мен. Не знам защо. Може би беше срам. Не знам. Но той никога не е искал да има нещо общо с мен. Това отхвърляне беше ужасно болезнено и продължи с години.
Карол Вордерман
Науката е търсенето на истината, това е усилието за разбиране на света: то включва отхвърляне на пристрастие, догма, откровение, но не и отхвърляне на морала.
Лайнъс Полинг
Под вниманието беше страхът и нещо друго. Гняв, омраза - инстинктивното отхвърляне на непоносима истина.
Ли Брекет
Свободата не е лека, както мислят нейните врагове, клеветящите я, свободата е трудна, тя е тежко бреме. И хората лесно се отказват от свободата, за да облекчат себе си... В целия човешки живот трябва да премине чрез свободата, чрез изпитание на свободата, чрез отхвърляне изкушенията на свободата.
Николай Бердяев
Процесът на отхвърляне е включен в концепцията за отрицателното. Отрицателното е средство за преценка.
Едуард де Боно
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща