Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Лъжец"
Никой няма достатъчно добра памет, за да бъде преуспяващ лъжец.
Ейбрахам Линкълн
Художникът е лъжец, но изкуството - истина.
Андре Мороа
Доверието на невинните е най-полезният инструмент на лъжеца.
Стивън Кинг
Лъжец - този, който разказва неприятната истина.
Оливър Херфорд
Проблемът с лъжата и измамата зависят изцяло от ясната представа за истината, които лъжецът и измамникът искат да скрият.
Хана Аренд
Добрият лъжец трябва да има добра памет. Кисинджър е невероятен лъжец със забележителна памет.
Кристофър Хитчънс
Всички ласкатели са като правило лъжци.
Йохан Якоб Енгел
Наказанието на лъжеца е не това, че повече никой не му вярва, а че той самият повече не може да вярва на никого.
Джордж Бърнард Шоу
От всички лъжци на света най-лоши са собствените ни страхове.
Ръдиард Киплинг
Надежда - единствения завършен лъжец, истинността на когото не се поставя под съмнение.
Робърт Ингерсол
Аз обичам мъжете. Даже въпреки това, че в средата им има много лъжци.
Гуинет Полтроу
Но аз мразя произведения, които са чиста измислица, даже най-фантастичният сюжет трябва да бъде фактически оправдан, само лъжецът се ръководи от гола измислица.
Джордж Байрон
Ние, индианците, наистина трябва да бъдем по-добри лъжци, като се има предвид колко често са ни лъгали.
Шърман Алекси
Най-добрите лъжци са тези, които почти винаги казват истината.
Брандън Сандерсън
Разказвачът създава неща, за да помогне на други хора; лъжеца измисля неща, за да си помогне.
Даниел Уолъс
Аз често променям своето мнение. Днес не съм съгласен с това, което съм говорил вчера. Аз съм ужасен лъжец.
Дейвид Бауи
Мисля, че Ралф Нейдър е най-големият лъжец в американската политика, когато каза, че няма значение кой е президент.
Джеймс Карвил
Ние сме лъжци. Ние сме красиви и привилегировани. Ние сме напукани и счупени.
Е. Локхарт
Този, който има големи желание е лесно да бъде излъган. Този, при когото няма желания, няма ни най-малък шанс да бъде излъган дори от най-големият лъжец.
Кодо Саваки
Проблемът с писането на книга за себе си е, че не можеш да се заблуждаваш. Ако пишете за някой друг, можете да разтегнете истината от тук до Финландия. Ако пишеш за себе си, най-малкото отклонение те кара да разбереш моментално, че може да има чест сред крадците, но ти си просто мръсен лъжец.
Граучо Маркс
Тъжната истина е, че повечето от съпрузите ми се оказаха убедителни лъжци.
Джоан Колинс
Трагедията е лъжа, където лъжеца е по-справедлив от честният, а излъганият е по-мъдър от неизлъганият.
Горгий
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща