Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Описание" - страница 3
Много хора могат да напишат добра първа страница, но за да я поддържам, това е моят лакмус. Ако прелистя до средата на книгата и има част от диалог, който е просто изключителен, или описание, тогава ще се върна на първата страница и ще я започна.
Карл Хайасън
Самоубийството носи след себе си ниво на объркване и опустошение, които в по-голямата си част са извън описанието.
Кей Редфийлд Джеймисън
Удивително е да се наблюдава колко много психолози и психиатри са приели този вид пропаганда и са повярвали, че хомосексуалните мъже и жени са дискретно различни от хората, които реагират на естествени стимули. Вместо да се използват тези термини като субстантиви, които означават лица, или дори като прилагателни за описание на лица, те могат по-добре да се използват за описание на природата на явните сексуални отношения или на стимулите, на които индивидът реагира еротично.
Алфред Кинси
...думите изведнъж престанаха да бъдат инструменти за описание на това, което вижда наоколо. Не е изненадващо, че инките отказаха да изписват тези думи. Вместо това, те измислиха непреводим език на камъни.
Колин Таброн
Трудно е наистина да забележим нещо, за което наличните за нас езици нямат описание.
Алън Уотс
Напразно бях търсил описание на съзнанието в науката; вместо това това, което аз и другите трябва да търсим, е описание на науката в съзнанието. Трябва да развием наука, съвместима със съзнанието, нашия първичен опит.
Амит Госвами
Пишете фактите така, както ги виждате, и няма затишие с много описание. Нищо чудно, че хората обичат да пишат за мистерии за убийства и мъртви тела!
Лили Кинг
Здравият ум в здравото тяло е кратко, но пълно описание на щастливо състояние в този свят.
Лорета Чейс
Уверена съм, че романът му ще се получи лош и безусловно фалшив, както става с тези, които претендират за описание на така наречената реална действителност.
Луиджи Малерба
Всяко описание свети с отразена светлина − вие живете истински, когато правите откритие. Гладният човек не може да живее от описанията на храната, колкото и прекрасни и съблазнителни да са те.
Джиду Кришнамурти
Има малки деца вкъщи и следя как се преподава историята в училищата. Миналата година учиха за Римската империя и имаше 7 урока за Древния Рим. С подробно описание на различни длъжности в Сената, на различните тактики, прилагани от римските легиони, на униформата на легионерите и т.н. Но имаше само половин страничка за половинвековното "османско присъствие" тук, по нашите земи. Явно това е виждането за историята, което трябва да знаят нашите деца, за съжаление!
Петър Берон (политик)
Често ме описват като спокоен, мълчалив и въздържан. Понякога в това описание се съдържа нещо отрицателно. Но аз не мога да отговоря въодушевено на някой банален въпрос. Това не е заради арогатност или незаинтересованост, а защото приемам въпросите насериозно. Ако възприемам всичко ликувайки, нещата, за които си струва да се ликува, ще загубят своята стойност. Един пример: Торино ми харесва точно заради това - там няма много поводи за ликуване. През зимата често е мъгливо и мрачно, слънцето го няма със седмици. Това ми харесва. Не искам да прозвучи като клише, но времето в Торино прилича на живота. Скръбта е част от радостта. Не може винаги да е слънчево. Мъглата дори прави слънцето по-ценно, когато то отново изгрее.
Алесандро Дел Пиеро
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща