Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Описание" - страница 2
Нашата култура е създала две почти несъвместими описания на "добра жена". Първият е индивидуална постигаща; втората, саможертвата домашна богиня.
Марта Бек
Описанието й на дърветата отекна във въздуха помежду ни, обикновена поезия, която би могла да украси страниците на всякакъв брой пасторални романи, и аз осъзнах колко красива е тя и колко незначителен съм станал за нея.
Минди Мехия
Човекът е толкова прекрасно създание, че никога не е възможно да изчисли всичките му заслуги внезапно, и колкото повече се взирате в него, толкова повече се появяват нови функции и тяхното описание ще бъде безкрайно.
Николай Гогол
За професионалния писател историите трябва да бъдат представени като поредица от отделни сцени, всяка от които е драматизирана с диалог и разказва описания на присъстващите и какво правят.
Нанси Крес
Пиратството е грабеж с насилие, често преминаващ в убийство, изнасилване и отвличане. Това е едно от най-страшните престъпления в света. Използването на същия термин за описание на дванадесетгодишно дете, което разменя музика с приятели, дори хиляди песни, е доказателство за загуба на перспектива, толкова поразителна, че приканва и заслужава подигравката, която получава.
Ник Харкауей
Ще пиша на съпругите на трима мъже и майките на четирима. Казаха ни да не даваме описания, сякаш е възможно, но някой се опита. Работата ми тази вечер е да ги цензурирам и покрих думите на деца, които едва могат да четат и пишат, и деца, които може да станат поети, така че майките им продължават да мислят, че войната е за слава и добри битки.
Пип Уилямс
Не се съмнявам, че обяснението за съзнанието ще възникне от безмилостно научното описание на психологията и неврологията, но все пак не е ли добре, че Вселената е такава, че е породила съзнателни същества като вас и мен?
Пол Блум
Единствената цел на теоретичната физика е да изчисли резултати, които могат да бъдат сравнени с експеримент... съвсем не е необходимо да се дава някакво задоволително описание на целия ход на явленията.
Пол Дирак
Всеки, който някога е бил в голяма организация, осъзнава, че "оптимизирането" не е дума, която често би се използвала за описание на всяка голяма организация. Причината е, че е пълно с хора, които са сложни.
Ричард Талер
Всеки, който трябва да има думата "чаровен" в името си, вероятно не е – просто погледнете всеки сайт за запознанства, където мъжете използват "чаровен принц" в описанието си.
Сара Пинбъра
Но често е съмнително дали логиката на самата работа и думите, използвани за нейното описание, наистина имат нещо общо помежду си.
Том Мейн
Изоставянето на оценката също би направило биологичното описание на феномените на емоциите уязвими за карикатурата, че емоциите без фаза на оценка са безсмислени събития. Би било по-трудно да разберем колко красиви и удивително интелигентни могат да бъдат емоциите и колко мощно те могат да решат проблемите за нас.
Антонио Дамазио
Хората са твърде сложни и многостранни за такова просто описание. Въпреки това, колкото повече ги разбираме, толкова по-лесно ще видим разликите, които винаги са налице.
Томас Ериксон
Гледан като геометрична фигура, пътят на мравката е неправилен, сложен и труден за описание.
Хърбърт Саймън
След войната, четейки книга с подробно описание на блокадата на Ленинград, бях шокиран колко малко знаехме за това, което наистина се случва.
Юрий Никулин
Веднъж или два пъти съм бил описан като лек комик. Считам това за най-точното описание на моите способности, които някога съм виждал.
Бинг Крозби
Взех всичко, от писането на фантастика по отношение на разказ, емоция, ритъм, тема и т.н., и го включих в написването на тази книга, която съдържа това, което знам като академик - критиката е, че има нюанси на описание.
Виет Тан Нгуен
Миналото не е само митове и приказки, не просто кратко описание на живота, смазан от войни, мор и неуспехи, но че историята живее и диша в настоящето, отваряйки прозорец към мъгливия пейзаж на бъдещето.
Даниел Трусони
Първоначално описанията за удължаване на живота с ограничаване на калориите изглеждат радикални, но проучванията са потвърдили връзката многократно при множество видове.
Джеймс Диниколантонио
Неврозата е само термин употребяван за описание на присъщи на психиката вътрешни противоречия и предизвиканият от тях протест. Всеки от нас се явява невротик, понеже ние изпитваме вътрешни противоречия между това, което сме, и това, за което се считаме.
Джеймс Холис
Когато готвите месо, тайната на разнообразието е подправката. Зеленчуците, плодовете и билките са много по-интересни и разнообразни на вкус от животните, които се хранят с тях. И описанията ни са коренно погрешни: казваме, че котешкото месо е като пилешко, но ако се храним с котешки бульон, бихме си помислили обратното.
Джонатан Гримуд
Опитът да уловим точното математическо описание на физиците на квантовия свят с нашите груби думи и умствени образи е като да свирим на Шопен с боксова ръкавица от една страна и ръкавица на ловец на другата.
Джордж Джонсън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща