Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Описание"
Напротив, социализмът разширява функцията си върху описанието на обществото такова, каквото трябва да бъде, и откриването на средствата за превръщането му в това, което трябва да бъде.
Бенджамин Тъкър
Колкото и добре да е оборудван езикът ни, той никога не може да бъде въоръжен срещу всички възможни случаи, които могат да възникнат и да изисква описание: фактът е по-богат от дикцията.
Дж. Л. Остин
Несигурността означава, че нямаме пълно описание на света, за който напълно вярваме, че е истина.
Кенет Ароу
Писателството е проста материя. От две фрази трябва да избереш тази, която е по-кратка; от две думи - тази, която е по-разбираемата; от две описания това, което е по-ясно; от двама издателя - този който изпраща телеграма, а не писмо.
Джон Стайнбек
Дори и в по-малко преувеличено описание, всеки словесен разказ за дадено лице е длъжен да използва асортимент от водопади, гръмоотводи, пейзажи, птици и т.н.
Сергей Айзенщайн
По-малко наистина е повече. Тенденцията е на начинаещите писатели да искат да докажат за какво говорят, като отидат твърде далеч с описание. Мисля, че трябва да го поддържате кратък, свеж и чист.
Брад Тор
Обичам описанието на готическите църкви преди печатаната дума, че са били библиите на бедните.
Джон Макгахърн
Може да се опише само това, което се поддава на описание. И така, по чисто технически причини да изпусне най-важното.
Славомир Мрожек
Проблема с всяка утопия е в това, че за нормалният жив човек това е описание изглежда същински ад.
Мартин Еймис
Едно бързо, но точно описание на паричната политика през последните пет години е, че Федералният резерв успешно замени технологичния балон с жилищен балон.
Пол Кругман
Търсим пълно, последователно и просто разбиране на реалността. Като се има предвид това, което знаем за Вселената, изглежда няма причина да се позоваваме на Бог като част от това описание.
Шон Карол
Не харесвам думата "бизнесдама". Може би "отдадена майка" би било най-доброто описание.
Щефи Граф
Чаеното парти е просто свободно описание на местния активизъм, задвижван от американци, които искат по-малко правителство и повече самостоятелност. Това звучи като онова, което са имали предвид бащите-основатели, нали?
Бил О'Райли
Колкото по-голям товар носи един човек върху раменете, толкова по-силен трябва да бъде той. Никоя дума не е безспорна, никакво действие или ужас извън правомощията на описанието, ако човек е равен на тях.
Бьорнстерне Бьорнсон
Никога не сме наблюдавали безкрайност в природата. Винаги, когато имате безкрайности в една теория, там теорията се проваля като описание на природата. И ако пространството се е родило в Големия взрив, но сега е безкрайно, ние сме принудени да вярваме, че то е мигновено, безкрайно голямо. Изглежда абсурдно.
Джана Левин
Когато не съм майка тигрица, аз съм професор в юридическия факултет на Йейл и ако едно нещо ми е ясно от годините на преподаване, това е, че има много начини да се създадат страхотни деца. Имам невероятни ученици; някои от тях имат строги родители, други имат снизходителни родители, а много идват от семейни ситуации, които се противопоставят на лесното описание.
Ейми Чуа
Нищо не може да бъде по-поразително за този, който е свикнал с малките заграждения, наречени обществени паркове в нашите американски градове, от просторните, открити територии на Лондон. Съмнявам се, всъщност, дали някой човек разбира напълно тяхната степен от някое от обичайните им описания, докато не ги е видял или не се опита да ги премине.
Уилям Кълън Брайънт
Обичам и едновременно с това не обичам паяците. Тази мания споделям със своите сестри и братя. Моите чувства биха могли да бъдат сравнени едновременно с привличането и с отвращението. По време на семейните ни сбирки, можехме с часове да говорим за паяците, пребягвайки до подробни и ужасни описания.
Луис Бунюел
Ако, наблюдавайки безграничната вселена, писателят е в състояние да разгледа внимателно собственото си аз, както и другите, произтичащата от него инцизивност далеч ще надмине обективните описания на реалността.
Гао Синдзиен
Западните традиции в образованието подчертават анализа на знанията, описанието и дебатите. Всички те трябва да играят роля, но днес има цял обширен аспект на правенето, който току-що беше пропуснат. Оперативността е това, което поддържа обществото.
Едуард де Боно
Хората са възприемащи същества. Обаче светът, който възприемат, е илюзия - илюзия, създадена от описанието, че са били вдъхновен от момента, в който са се родили.
Карлос Кастанеда
Описанието е трудно. Не забравяйте, че цялото описание е мнение за света. Намерете място, където да застанете.
Ан Енрайт
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща