Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Социализъм" - страница 2
Сред политическите нагласи, които преобладават в Германия днес, само социализмът има потенциал за вътрешна стойност и цялост.
Освалд Шпенглер
От строго техническа гледна точка социализмът е принципът на общественото обслужване. В окончателния анализ всеки работник има статут не на бизнесмен, а на държавен служител, както всеки работодател.
Освалд Шпенглер
Не идеализмът ме накара от самото начало да искам по-сигурно и рационално общество. Това беше интелектуална преценка, която все още държа. Когато бях млад, името му беше социализъм. Можем да бъдем отклонени от имена. Но нуждата беше абсолютна и все още е абсолютна.
Реймънд Уилямс
Правителството на народното единство представлява първият опит навсякъде да изгради истински демократичен преход към социализъм - социализъм, който поради своя произход може да се ръководи не от авторитарна бюрокрация, а от демократично самоуправление.
Салвадор Алиенде
Не разбирам защо трябва да бъде или социализъм, или демокрация. Защо не можем да комбинираме нещата, за да постигнем най-доброто от всяка система?
Тим Алън
Хората със златни сърца биха направили капитализма, комунизма или социализма красиви.
Антъни де Мело
Конфликтът между пацифизма и социализма в крайна сметка отразява по-голямо недоумение за това как човек се ангажира с такава система.
Хал Дънкан
Социализмът е млад и допуска грешки.
Ернесто Че Гевара
Не ме интересува сухият икономически социализъм. Ние се борим срещу мизерията, но също така се борим срещу отчуждението.
Ернесто Че Гевара
Да се преследва така нареченият Трети път е глупаво. Имахме опит с това през 60-те години, когато търсихме социализъм с човешко лице. Не се получи и трябва да сме категорични, че не се стремим към по-ефективна версия на система, която се е провалила.
Вацлав Клаус
Най-голямата заплаха за свободата, демокрацията, пазарната икономика и просперитета вече не е социализмът. Вместо това е амбициозната, арогантна, безскрупулна идеология на екологията.
Вацлав Клаус
Тази стара Германия беше частично победена в конфликта си с прогресивните идеи на социализма, защото не даде на народа нищо, което може да послужи като успешна алтернатива на социализма.
Густав Щреземан
Работническата класа няма да спре, докато социализмът не бъде реализиран.
Ернст Толер
Какво е това комунизъм и какво е това социализъм? Лично за мен те са по-лоши от фашизма.
Мая Плисецкая
Социализмът е власт на бюрократите.
Виктор Суворов
В ужас ние наблюдаваме, че капитализма, подобно на своя брат социализма обявен за мъртъв, страда от мания за величие...
Гюнтер Грас
Всеки писател си има своя цена. При социализма я определя властта. При капитализма - купувачът.
Валентин Домил
Социализмът - въпреки външните илюзии - съвсем не е система за милосърдие, хуманност, мир и грижи, а система на волята за власт. Всичко останало е самоизмама.
Освалд Шпенглер
Социализмът е вид копнеж за по-добър живот от това, което капитализмът позволява на повечето хора. Социалистическите копнежи са толкова стари, колкото и самият капитализъм, защото те са неговите продукти.
Ричард Улф
Много по-трудно е да се постигне социализъм чрез законни средства, защото има толкова много възможности за опозиция.
Салвадор Алиенде
Франция може да има целия социализъм, който нейната капиталистическа икономика може да подкрепи.
Франсоа Митеран
Не знам дали харесвам комунизма и не знам дали харесвам социализма. Но знам, че програмата за закуска за деца храни децата ми. И ако сложите ръце на програмата за закуска за деца...
Фред Хамптън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща