Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Умора"
Любовта никога не умира от естествена смърт. Умира, защото не знаем как да допълним нейния източник. Умира от слепота, грешки и предателства. Тя умира от болести и рани, тя умира от умора.
Анаис Нин
Тъгата почти никога не е нищо друго, освен някакъв вид умора.
Андре Жид
Умората е най-доброто сънотворно.
Вирджиния Улф
Предполагам, че това е бракът, или е бил, или може да бъде. Сваляш маската. Допускаш умората. Навеждаш се и целуваш годините, защото те са нещата, които имат значение.
Колъм Маккан
Всички бихме могли да бъдем медиуми и всички да имаме абсолютно знание, ако ярката светлина на нашето его съзнание не го помрачава. ... Самата аз съм забелязала, че в състояния на изключителна умора, когато съм наистина опасно физически изтощен, изведнъж получавам абсолютно знание; ...
Мари-Луиз фон Франц
Доказано е, че масажната терапия облекчава депресията, особено при хора, които имат синдром на хронична умора; други проучвания също предполагат полза за други популации.
Андрю Уейл
Понякога малко се уморявам. Но знаете ли, каква привилегия е да се уморите да работите с Ингмар Бергман.
Лив Улман
Във верността има малко мързел, малко страх, малко планиране, малко умора, малко пасивност, а понякога и малко вярност.
Етиен Рей
Сантименталността е форма на умора.
Леонора Карингтън
Има толкова голяма умора, че тялото плаче, дори в съня си. Има моменти на пълно разочарование; има ежедневни малки смъртни случаи.
Марта Греъм
Ако искате физически мир, спрете борбата на живота. Не изтласквайте тялото отвъд точката на умора. Почивайте с тялото си достатъчно. Упражнявайте го достатъчно. Тогава нека бъде. ... Ако искате мир с другите, не се бийте с тях. Върви по своя път. Живейте собствения си живот. Ако някои ходят с вас, добре.
Питър МакУилямс
Тези, които искаха да спят, не от умора, а заради носталгията по сънищата...
Габриел Гарсия Маркес
Когато свежестта на сутринта е заменена от умората на обедния ден, когато мускулите на краката поддават под напрежение, изкачването изглежда безкрайно и изведнъж нищо няма да върви както желаете, тогава не трябва да се колебаете.
Даг Хамаршелд
Уморен, но не от типа умора, който сънят оправя.
Маурийн Джонсън
Но ти не си прав, мислейки си, че не те разбирам или не те оценявам. Нито едното, нито другото. Отдавам дължимото на твоето сърце и на твоята нравственост. ... И това се обяснява изключително с вярата ми в твоята висока нравственост и, благодарение на Бога, аз продължавам да не се съмнявам в нея. Но вярата не ме прави сляп, аз отпускам оръжието само заради умората. Вярвай винаги и никога не се съмнявай, че заемаш голямо място в моето сърце и си един от най-силните лостове в моя живот.
Хайнрих Маркс
Танцуването изглежда бляскаво, лесно, възхитително. Но пътят към рая на постижението не е по-лесен от всеки друг. Умората е толкова голяма, че тялото плаче, дори в съня си. Има моменти на пълно разочарование, има ежедневни малки смърти.
Марта Греъм
Човек вижда най-истинските кошмари, когато се умори!
Орхан Памук
Колко години умора и наказание са необходими, за да научите простата истина, че работата, това несъгласно нещо, е единственият начин да не страдате в живота или при всички случаи да страдате по-малко.
Шарл Бодлер
За да съжалявате за почивка на вихрен ден, има само едно средство - да работите от сутрин до вечер и да се уморите до изнемога.
Андре-Марсел Адамек
Ако християнинът не желае да става рано и да работи до късно, да отделя повече усилия в усърдно изучаване и вярна работа, този човек няма да промени едно поколение. Умората е цената на лидерството. Посредствеността е резултат от това, че никога не се уморяваш.
Осуалд Сандърс
Ема се потеше и устата й беше суха, но диазепамът и адреналинът действаха добре заедно. Страхът я вдъхнови, умората отстъпи на заден план.
Себастиан Фитцек
Умората при мъжете е следствие от тяхната сексуална несигурност.
Том Шарп
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща