Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Схващане"
Балоните на фондовия пазар не растат от въздух. Те имат солидна основа в действителност, но реалността е изкривена от погрешно схващане.
Джордж Сорос
В крайна сметка герой е този, който спори с боговете и по този начин предизвиква дяволите да оспорват неговото схващане. Колкото повече може да постигне един човек, толкова повече може да бъде сигурен, че дяволът ще обитава в неговото творчество.
Норман Мейлър
Аз държа на старомодно схващане, че щастливият брак е венецът на живота на жената.
Беатрикс Потър
Преценка за мен не е самото схващане на една мисъл, а признаването на нейната истина.
Готлоб Фреге
Погрешното схващане, че една победа може да си струва цената, в ядрената епоха се превърна в тотална илюзия.
Алва Мюрдал
Можем да предположим, че всеки има в себе си цялата форма на морално схващане.
Джон Ролс
Филмът е много, много мощен носител. Може или да потвърди идеята, че нещата са прекрасни такива, каквито са, или може да затвърди схващането, че нещата могат да се променят.
Вим Вендерс
В последния анализ именно нашето схващане за смъртта решава нашите отговори на всички въпроси, които животът ни поставя.
Даг Хамаршелд
Съществува схващането че или трябва да играете героиня или жена която успява.
Изабела Роселини
Противно на общоприетото схващане, опитът на терор не ви прави по-смели. Може би все пак е по-лесно да скриеш страха си, когато се страхуваш през цялото време.
Дейвид Бениоф
Историята на науката показва, че прогресът на науката постоянно е бил възпрепятстван от тираничното влияние на определени схващания, които най-накрая се възприемат като догми.
Луи дьо Бройл
Имам свое схващане за човешкия ум. Мозъкът прилича доста на компютър. Ще поеме много факти, после ще се претовари и ще се взриви.
Ерма Бомбек
Всяко повторение на схващането, че нищо няма значение, унижава човешкия дух.
Дейвид Мамет
Социализмът на практика не работи. Но той никога не би могъл и да работи, защото се основава на погрешни схващания за човешката психология и обществото и на грубо непознаване на човешката икономика.
Дейвид Хороуиц
Има еврейско схващане, че святостта се намира в другите хора. За да разбере какво всъщност е животът, човек трябва да го сподели.
Харолд Кушнер
Въпреки че не можем да се освободим от погрешните схващания, можем да ги поправим, когато ги осъзнаем.
Джордж Сорос
Позитивното мислене е схващането, че ако мислите добри мисли, нещата ще се получат добре. Оптимизмът е усещането да мислиш, че нещата ще бъдат наред и да бъдеш обнадежден.
Мартин Селигман
Едно от нещата, с които се сблъсках с времето и отново в кариерата си, е схващането, че ако една книга е лесна за четене, е някак лесно да се напише.
Матю Райли
Нищо не е по-невярно от схващането, че триумфът на комунизма е неизбежен или че комунистите непрекъснато изтласкват свободния свят в ъгъла.
Робърт Кенеди
Не знам как да преодолея това схващане, че съм екстравагантен.
Франк Гери
За повечето хора основното препятствие при схващането на съвременните разбирания за природата на Вселената е, че тези разработки обикновено са изразени с помощта на математиката.
Брайън Грийн
Все повече губим това чувство за общност, за схващането, че има нещо, за което допринасяме и имаме полза от това, което се нарича общо благо.
Джоан Уалах Скот
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща