Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мания" - страница 3
Изкачването за рекорди за скорост вероятно ще стане по-популярно, мания, която току-що започна. Катерачите се катерят не само за да видят колко бързо и ефективно могат да го направят, но далеч по-лошо, за да видят колко по-бързо и по-ефективно са от парти, което направи същото изкачване няколко дни преди това. Изкачването става второстепенно, не по-важно от състезателна писта. Човекът е изправен срещу човека.
Ивон Шуинар
Съпругът ми твърди, че имам нездравословна мания по книжарниците втора употреба. Че прекарвам твърде много време в мечтания като цяло. Но или вие по същество разбирате привлекателността на търсенето на скрито съкровище сред редици прашни рафтове, или не го разбирате; това е страст, граничеща с духовна болест, която не може да се обясни на незасегнатите.
Катлийн Тесаро
Манията е толкова лоша, колкото се получава. Ако не се лекува, ще стане по-лошо, по-често и по-трудно за лечение.
Кей Редфийлд Джеймисън
Винаги съм бил очарован от сънищата – те изглеждат като толкова интригуващо доказателство за манията на мозъка от разказа като форма на създаване на смисъл. Но тъй като сънуването е несъзнателен процес, ние имаме малък контрол върху историите, които разказваме, така че те могат да бъдат изпълнени с тревожност, уязвимост и излагане.
Клоуи Бенджамин
Манията за незабавно удовлетворение ни заслепява от дългосрочния ни потенциал.
Майк Дули
Изкуството не ще събрания, а мания. (877)
Станислав Йежи Лец
Мания за величие - това е когато мишката си е представила, че е котка, и се е самоизяла.
Михаил Светлов
Разликата между желанието и изгарящата страст е решаваща. На всеки му се иска да притежава хубави неща – пари, слава, уважение,- но повечето хора никога не стигат по-далеч от желанието да ги имат. Ако знаете какво искате и до такава степен сте решили да го получите, че това да се превърне в мания – вече сте направили първата стъпка.
Наполеон Хил
Ти трябва да имаш пълна решителност. Най-лошият възможен противник е този, чиято цел се е превърнала в мания. Например, ако човек реши, че ще ти отхапе носа, без значение какво ще стане с него, вероятно е да успее. Може да е тежко ранен, но това няма да го спре да изпълни целта си. Това е истинският боец.
Брус Лий
Дали великите страдат от мания за величие?" - "А великие - страдают ли они манией величия?
Михаил Генин
Сънищата ми са изпълнени с манията ми към формите.
Кристиан Диор
Ние, българите, сме в едно безумно повторение на предишни грешки – от глупост, от злоба, от мания за величие. Аз смятам, че ние, българите, не сме извадили, не сме оползотворили един урок – ако изобщо има уроци на историята, ние не сме си взели нито един.
Андрей Пантев
Ако знаете какво искате от живота, ако до такава степен сте решили да го получите, че това да се превърне в мания, и ако тази мания се опре на упорити усилия и сериозно планиране, значи сте изградили в себе си целеустременост.
Наполеон Хил
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща