Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мания" - страница 2
Мисълта променя структурата... Видях как хората пренареждат мозъка си с мислите си, за да лекуват неизлечими досега мании и травми.
Норман Дойджи
Завладяването на войната и стремежът към социална справедливост... трябва да се превърнат в наша голяма грижа и великолепна мания.
Норман Казънс
Положителната мания е да не можеш да спреш само защото се страхуваш и си пълен със съмнения. Положителната мания е опасна. Става въпрос за това, че изобщо не можем да спрем.
Октавия Е. Бътлър
Моята мама каза, че съм стара душа, попаднала в минал живот, от който никога не съм успяла да се отърся, от начина, по който се обличах, до магазина ми и мечтаната ми мания за миналото. Може би беше права. Може би затова намерих разхлабването на традициите за толкова сърцераздирателно.
Ребека Рейзин
Ти беше моята мания, моята фиксация. името ти беше синоним на щастие за мен. И което е най-лошото, твърдо вярвах, че имам право на теб, на любов, на живот. Не, човек няма права и гаранции за нищо. Той съществува, бори се, повече или по-малко е самотен и това е всичко.
Славенка Дракулич
Истината за това да си писател е, че не ти избираш историите, които разказваш, а историите избират теб. Следователно не избирате и героите. Романите са като сънища, които сънувате с отворени очи; те са книги, които се появяват в главата ви със същата привидна непосредственост, както се появяват в сънищата ви през нощта. Един писател винаги пише своите мании и истината е, че през целия живот ние в крайна сметка пишем едно и също нещо по различни начини.
Роса Монтеро
Струваше й се, че математикът е някакъв ексцентричен човек, ангажиран с решаването на шаради, изразени в числа. Можете да му простите за неговата мания, тъй като е съвсем невинна, но е трудно да се откажете от някакво презрение към неговата слабост.
София Ковалевска
Аз нямам мания за величие. Великите хора не страдат от това.
Стас Янковски
Още нещо общо между канадците и европейците е манията към Съединените щати и разграничаването им от тях, често чрез груби стереотипи.
Тимоти Гартън Аш
Не знам дали някога сте били обект на нечия мания - но ако не е по ваше желание, това е ужасно. Наистина е ужасно.
Типи Хедрен
Любовта е дар от Бог. Тя трябва да бъде защитена. И манията няма да доведе до добро.
Антоанет Мей
Романтичната любов е мания. То те притежава. Губиш чувството си за себе си. Не можеш да спреш да мислиш за друго човешко същество.
Хелън Фишер
Манията за контрол като цяло изглежда отразява страх от несигурност.
Хенри Минцбърг
Ако светът превърне гордостта в бездушие, вярност в мания, доверието в глупост, помощта в насилие - това е проклет свят.
Вячеслав Рибаков
Става въпрос да живееш в момента и да цениш най-малките неща. Заобиколете се с нещата, които ви вдъхновяват и отпуснете маниите, които искат да завладеят ума ви. Понякога това е ежедневна борба и упорита работа, но щастието започва от собственото ви отношение и от начина, по който гледате на света.
Гретхен Рубин
Не мога да чета всички книги, които искам да чета, не мога да наблюдавам всички явления, които ме интересуват в света. Работата ме зове и понякога се чудя дали това е мания и трябва ли да го откажа, или е необходимост, която съм длъжен да изпълня.
Джеймс Хилман
Докато очите й сканираха лицето му, той се страхуваше, че тя вижда всичко, точно в сърцевината му. Където манията му по нея беше най-силна.
Дж. Р. Уорд
Ако обръщате внимание кога сте гладни, какво иска тялото ви, какво ядете, когато сте се наситили, прекратявате манията, защото обсебеността и осъзнаването не могат да съществуват едновременно.
Джинийн Рот
Изкуството е магия, а не логика. Тази мания за логическия дух в ирационална форма е част от настоящата вредна мания за еднообразие.
Едит Ситуел
Тя е моето вдъхновение. Музата ми. Моята мания.
Ейми Плъм
По този начин, ако страстната любов е като кокаин, тогава другарската е по-скоро като чаша хубаво вино - нещо вкусно и приятно, но с по-малко сърцебиене и по-малко мания.
Елиът Арънсън
Страстната мания за външния свят или личния живот на другите е опит за компенсиране на липсата на смисъл в собствения живот.
Ерик Хофер
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща