Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мания"
Бих искал да полудея при едно условие, а именно, че ще стана щастлив луд, жизнерадостен и винаги в добро настроение, без никакви неприятности и мании, безсмислено смях от сутрин до вечер.
Емил Чоран
Фотографиране на моята страст, търсенето на истината, манията ми.
Алфред Щиглиц
Истинската любов е състояние на полулудост, на някаква мека мания, управляваща толкова деликатен вид чувство, което може да доведе човек от най-голямото щастие до най-страшната болка.
Лима Барету
Красивата жена обичайно страда от две болести: мания за величие и мания за преследване.
Константин Мелихан
Има нещо в това да дадете всичко на професията си. На италиански манията не е непременно отрицателна. Това е изкуството да влагате цялата си енергия в едно нещо; това е изкуството да превърнеш дори това, което ядеш за обяд, в архитектура.
Ренцо Пиано
Със сигурност е голямо бедствие за човешкото същество да няма мании.
Робърт Блай
Тази мания за лидерство... Не е неутрална; това е американска, тази идея за героичния лидер, който идва на бял кон, за да спаси положението. Мисля, че това убива американските компании.
Хенри Минцбърг
Не мисля, че трябва да се позволява на хората да започнат да работят в млада възраст и да не отделят време просто да живеят като себе си в реалния свят, особено сега в тази нова епоха на нови медии и манията за знаменитост. Мисля, че това е истинско престъпление.
Габи Хофман
Събирането на книги е мания, занимание, болест, пристрастяване, очарование, абсурд, съдба. Това не е хоби. Тези, които го правят, трябва да го направят.
Джанет Уинтерсън
Манията ми е към технологиите и как може да подобри човешкия живот. Според мен това, което видяхме през последните 300 години, е само трейлър.
Мукеш Амбани
Вероятно съм избрал безсмъртието, защото смъртността е универсална човешка мания.
Джоан Д. Виндж
Болестта на съвременните (и не само съвременните) хора е мания.
Александър Шмеман
Всяка мания е опасна.
Кристина Ричи
Обичам и едновременно с това не обичам паяците. Тази мания споделям със своите сестри и братя. Моите чувства биха могли да бъдат сравнени едновременно с привличането и с отвращението. По време на семейните ни сбирки, можехме с часове да говорим за паяците, пребягвайки до подробни и ужасни описания.
Луис Бунюел
Обичам маниите. Понякога разказвам за някои от тях. Те помагат да живееш. Мъчно ми е за хората, които ги нямат.
Луис Бунюел
Обичам точността. Навярно, това е мания. Не си спомням някога да съм закъснявал. Ако пристигна по-рано - разхождам се наблизо докато не дойде минутата, в която трябва да почукам на вратата.
Луис Бунюел
Фаталната грешка, която допускаме, е да търсим рай, който да издържи... Тази мания за това, което продължава, ни кара да пренебрегваме много мимолетен рай.
Андрей Макин
Човешката мания е най-опасният предател на света.
Виктор Канинг
Господин Гилбърт имаше най-сериозната мания за самоусъвършенстване, която вдъхна към живота толкова много млади хора.
Кристофър Морли
Суфльор, страдаш от мания за величие: подсказва само на главните роли.
Веслав Брудзински
Понякога се подлудяваме с това как нашите книги ще бъдат "видени", когато всъщност вече знаем за какво става въпрос и къде са нашите мания. Ако можем да превърнем тези обсесии във художествена литература, тогава има приличен шанс те да бъдат "достойни за художествена литература", както вие го наричате. Идеята за "почистването на идеи" е сложна.
Мег Уолицър
Успехът изисква фокусирано внимание на вашето време и енергия. Това е вярно, без значение какво искате да постигнете - да промените света или просто да смените апартаментите. Всички истории за успех се свеждат до това, че един човек има целенасочена цел - толкова фокусирана понякога може да изглежда като мания.
Найджъл Къмбърланд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща