Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Частица" - страница 3
Невъзможно е да разберете частица без разбиране на цялото.
Даян Сетърфийлд
Социалните връзки между хората могат да бъдат толкова силни, колкото физическите връзки между атомите, което ви позволява да създадете едно цяло, което е много по-голямо и по-мощно от колекция от отделни частици.
Джефри К. Лайкър
Колкото и далеч да дърпаме две заплетени частици, те остават "свързани" чрез общата си функция на дължината на вълната. Съдбите им остават преплетени, докато не се направи измерване на един от тях, като се срути общата им функция на дължината на вълната.
Джим Ал-Халили
Странно, но ако човек влезе в душата ви, вие продължавате да се притеснявате за него, дори и да сте се разделили. Сигурен съм, че частица любов към него винаги ще живее в сърцето ми.
Джоузи Силвър
Всеки път, когато човек замества невротичната депресия с истинско страдание, той споделя поне малко тежестта на човешкото страдание, издържайки на частица от тъмнината на този свят.
Доналд Калшед
Цялата вселена беше затихнала, сякаш слушаше глас. За времето на един сърдечен ритъм имаше мир на земята. За частица от мига нямаше насилие, извършено на земята, нито омраза, нито огън, нито вихрушка, нито болка, нито страх. Съществуването опираше до сърцето на Бог, след това въздъхна и отново пътува.
Елизабет Гаудж
Учениците идват и си отиват. Отначало те са напълно чужди, но в самия край те стават семейство, като деца и отнемат частица от душата му.
Ерик Франк Ръсел
Когато животът е празен, по отношение на миналото и безцелен, по отношение на бъдещето, вакуумът се запълва от настоящето - обикновено се свежда до линията на косата, частица от секундата, в която няма време нищо да се случи.
Алън Уотс
"Елегантна" ли е Вселената, както ни казва Брайън Грийн? Не, доколкото мога да преценя, не обичайните закони на физиката на елементарните частици, така или иначе. Мисля, че може да намеря универсалните принципи на теорията на струните за най-елегантни - само ако знаех какви са те.
Ленард Съскинд
Да дадеш на някого частица от сърцето си, струва повече от цялото богатство в света.
Майкъл Джексън
Когато свещеникът изважда частиците и поменува имената на верните пред светия жертвеник, тогава слиза ангел Господен, взема този поменик и го отнася на Христовия Престол като молитва за онези, които са поменувани.
Яков Цикалис
Не мога и за миг да повярвам, че животът в самото си начало е възникнал на тази малка, незначителна топчица, която наричаме Земя... Частиците, които са се комбинирали, за да произлязат живи същества на тази наша планета, вероятно са дошли от някое друго небесно тяло, където и да било другаде във Вселената.” - "Дневник и всякакви наблюдения.
Томас Едисън
Ако на моменти съм бил в състояние да направя оригинален принос в областта на ускорителя на частици, не мога да не мисля, че леко аматьорският ми подход към физиката и големия практически опит, са били от полза.
Симон ван дер Меер
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща