Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Частица" - страница 2
Радостта е горивото на сърцето, която оставя частици светлина и любов навсякъде, откъдето сме минали.
Опра Уинфри
Няма вид материал, няма тяло и няма нещо, което може да бъде произведено или замислено, което да не е съставено от елементарни частици; и природата не допуска истинско изследване в съответствие с доктрините на физиците без точна демонстрация на първичните причини за нещата, показващи как и защо са такива, каквито са.
Витрувий
Никой друг бозайник не произвежда дори частица от оригиналната вокална игра, която правят човешките бебета.
Ан Карпф
Много размишлявам за относителността на времето и пространството, и мен ме потриса мисълта, че всичко наоколо - аз, ти, сградите и даже човешкият мозък се състои от атоми. Елементарни частици и субатомни частици - е това, което истински ме увлича. Свободното си време аз посвещавам на четене на научни журнали и книги по физика.
Ан Хатауей
Той се поколеба, като си спомни нещо, което Финникин му беше казал по време на пътуването им. Че по някакъв начин, дори и в най-лошите времена, най-малките частици от доброто оцеляват. Важна беше хватката, в която човек държеше тези фрагменти.
Мелина Маркета
Мирисът му остава, както и докосването му върху кожата ми. Всеки път, когато се сбогува, той взема частица от сърцето ми със себе си. Но ще направя това, което той казва и ще го мечтая, докато се срещнем отново.
Моника Джеймс
Принципът на неопределеността на Хайзенберг може също да бъде преформулиран, за да се каже, че е невъзможно едновременно да се измери енергията на частица и времевият интервал на нейното съществуване. От това следва, че ако разгледаме какво се случва в определена област на празно пространство в много малък интервал от време, ще има значителна несигурност относно енергията на това пространство. С други думи, енергията може да се роди от нищо!
Маркъс Чоун
Ако се срещнем един друг на улицата, погледнем настрани и погледнем назад, може да изглеждаме по същия начин, да се чувстваме същото, да мислим същото, но субатомните частици, най-малките части от нас, които правят всяка друга част, ще се втурнат, е сменен с невъзможна скорост. Ще бъдем напълно различни хора. Всичко се променя непрекъснато.
Нейтън Файлър
С тела, съставени от частици от раждането на небесните тела и органи, създадени от съвместните усилия на планетите, планините и океаните, ни е трудно да не се чувстваме навсякъде у дома си.
Нийл Шубин
Може би, което е по-важно, мисля, че повечето човешки същества осъзнават само частица от истинския потенциал на своите умове, така че духовните или мистичните неща, които остават загадъчни или необясними, винаги са ме карали да ги включвам във всяка схема за роман.
Роуз Тримейн
Само че докато полудяваме, можем да извървим целия път. Само частица здрав разум няма стойност.
С. С. Ван Дайн
Възнесението всъщност е раждането на Вътрешното Ти, изразено като духовен индивидуализъм на състоянието на вътрешната частица.
Стюарт Уайлд
Любов е опитът да въплътиш частица мечти в реалността.
Теодор Райк
Небето стана наситено лилаво и изведнъж звездите и луната се появиха - и слънцето блесна в същото време. Той беше достигнал слой от горната атмосфера, където въздухът беше твърде рядък, за да съдържа отразяващи частици прах.
Том Улф
...защото твърде силна беше заповедта да се държиш здраво за всяка най-малка частица от времето, за най-малката частица от всяко обстоятелство и да въплътиш всички тях в паметта, сякаш могат да бъдат запазени в паметта през всички смъртни случаи за всички времена.
Херман Брох
Следващият път, когато в теб умре частица от моята душа ти ще си ме спомниш.
Чарлз де Линт
Още нито един човек не е пожертвал безвъзмездно даже частица от собствената си свобода изключително заради общото благо.
Чезаре Бекария
Вярвам, че всяка частица прах, която танцува в слънчевия лъч, не движи нито един атом повече или по-малко, отколкото Бог желае - че всяка частица пръски, която се блъска срещу парахода, има своя орбита, както и слънцето в небесата - че плявата от ръката на веячката се управлява като звездите в техните курсове. Пълзенето на листна въшка по розовата пъпка е също толкова фиксирано, колкото и походът на опустошителния мор - падането на... листа от топола е толкова напълно обусловено, колкото падането на лавина.
Чарлс Х. Спърджън
Сякаш частица от душата ми беше изгубена, празна и сега е изпълнена със светлината на милион звезди.
Бет Ревис
Всичко, което сте, е торба с частици, действащи по законите на физиката. Това за мен е доста ясно.
Брайън Грийн
Ние, жалките същества, можем да познаем само нищожна частица от света, но красотата му можем да усетим в цялата му пълнота.
Валдемар Бонзелс
Миризмата е постоянното движение на частиците. Самият живот не е нищо друго освен постоянна циркулация на ароматите и тази лента е съставена от космически брой малки ароматни формули, чиито състави са тайна за нас. И човекът е само едно от благоуханните организирани образувания в този кръг.
Вида Огненович
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща