Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Импулс"
Хората са по-скоро разсъждения, отколкото разумни животни, в по-голямата си част управлявани от импулса на страстта.
Александър Хамилтън
Човек си спомня колко зависи творческият импулс на бестселърите от самосъжалението. Това е емоция с голям драматичен потенциал.
В. С. Притчет
Обществото деградира, ако не получава импулси от отделните личности; импулса деградира, ако не получава съчувствие от самото общество.
Уилям Джеймс
Не се доверявайте на първоначалния си импулс - то почти винаги е благороден.
Шарл Морис дьо Талейран
Както се надникне в бъдещето на обществото, ние - вие и аз, и нашето правителство - трябва да избягваме импулса да живеем само за днешния ден, ограбвайки за наше собствено улеснение и удобство ценните ресурси на утрешния ден. Ние не можем да ипотекираме материалните активи на нашите внуци без риск от изгуба на политическо и духовно наследство. Искаме демокрацията да оцелее за и всички следащи поколения, а не още утре да се превърне в несъстоятелен фантом.
Дуайт Айзенхауер
Голямото постижение на католическата църква е хармонизирането и цивилизоването на първичните импулси на обикновените невежи хора.
Кенет Кларк
В идеалния случай рекламата цели целта на програмирана хармония между всички човешки импулси и стремежи и начинания. Използвайки занаятчийски методи, тя се простира към крайната електронна цел на колективното съзнание.
Маршал Маклуън
Визия достига отвъд нещото, което е, в концепцията за това, което може да бъде. Въображението ви дава картината. Визията ви дава импулса да направите картината ваша.
Робърт Колиър
Нека първият импулс премине. Изчакайте вторият.
Балтазар Грасиан
Изкуството да живееш се състои в това да знаеш на кои импулси да се подчиняваш и на които трябва да се накараш да се подчиниш.
Сидни Харис
Не мисля за секса като за саморазрушителен импулс.
Том Гън
Седнах с моите треньори, за да проверя миналите си сезони и да видя какво може да се направи, за да ме поддържа мотивиран и в добра форма. Трябваше да намеря нова мотивация, нов импулс.
Херман Майер
Спечелих страхотен гигантски слалом в Япония миналата седмица и това ми даде импулс за тази последна част от сезона.
Херман Майер
Има място отвъд думите, където за първи път се появява опит, към който винаги искам да се върна. Подозирам, че винаги, когато артикулирам мислите си или превръщам импулсите си в думи, издавам истинските мисли и импулси, които остават скрити.
Йежи Кошински
Условията на мисълта, паметта и желанието, убедени от импулса и ирационалността, се влияят както от личната естетика, така и от личните значения.
Кей Редфийлд Джеймисън
Има нещо толкова универсално в това усещане, начинът, по който бягането обединява двата ни най-първични импулса: страх и удоволствие. Бягаме, когато сме уплашени, бягаме, когато сме в екстаз, бягаме от проблемите си и тичаме наоколо, за да се забавляваме.
Кристофър Макдугъл
Крайният героизъм произтича от нещо, което никоя научна теория не може да обясни напълно; това е нелогичен импулс, който се противопоставя на биологията, психологията, актюерската статистика и основния здрав разум.
Кристофър Макдугъл
Всички хора са пълни с противоречия. Никой не може да бъде лесно редуциран, така че харесвам герои, в които има противоречиви импулси или нюанси на двусмисленост. Това е забавно и е забавно, защото е трудно.
Едуард Нортън
Тъй като делът на хората, достигащи по-високи състояния на съзнание, се увеличава, тази инерция ще намалее и в същото време ще започне да се натрупва поддържащ импулс в новата посока.
Питър Ръсъл
Познавам една лаборатория, която изучава никотиновите рецептори и всички учени са пушачи, а друга лаборатория, която изучава контрола на импулсите и всички те са с наднормено тегло.
Дейвид Игълман
По принцип Евразия и нашето пространство, сърцето на Русия, остават плацдарм на нова антибуржоазна, антиамериканска революция ... Новата евразийска империя ще бъде изградена върху основния принцип на общия враг: отхвърлянето на атлантизма, стратегическия контрол на САЩ и отказът да позволим на либералните ценности да ни доминират. Този общ цивилизационен импулс ще бъде в основата на един политически и стратегически съюз.
Александър Дугин
Мисля, че импулсът да стигна до сърцето на историята и да я разкажа добре е в гените ми.
Ейми Блум
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща