Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Готвене"
Във Франция готвенето е сериозна форма на изкуството и национален спорт.
Джулия Чайлд
Лекарят ми каза да прекратя готвенето за четирима, поне ако не поканя още трима души.
Орсън Уелс
Готвенето е свързано със страст, така че може да изглежда леко темпераментно по начин, който да е твърде настойчиво за просто око.
Гордън Рамзи
Единствената истинска спънка е страхът от провал. В готвенето трябва да имате отношение по дяволите.
Джулия Чайлд
Докато не открих готвенето, никога не съм се интересувала от нищо.
Джулия Чайлд
Готвенето не е трудно. Всеки има вкус, дори и да не го осъзнава. Дори и да не сте страхотен готвач, няма нищо, което да ви спре да разберете разликата между това, което е вкусно и кое не.
Жерар Депардийо
Готвенето на лук и бекон просто кара кухнята да мирише толкова добре. Всъщност един ден ще измисля стаен ароматизатор, който мирише на бекон и лук. Това е приказна миризма.
Паула Дийн
Икономическият растеж произтича от по-добри рецепти, а не само от повече готвене. Новите рецепти произвеждат по-малко неприятни странични ефекти и генерират повече икономическа стойност на единица суровина.
Пол Ромър
Готвенето изисква уверени предположения и импровизация - експериментиране и заместване, творчески справяне с неуспеха и несигурността.
Пол Теру
Една от тайните и удоволствията от готвенето е да се научиш да коригираш нещо, ако се обърка; и един от уроците е да се ухилиш и да го понесеш, ако не може да бъде поправено.
Джулия Чайлд
По принцип отивам на пазара на местния фермер и решавам какво да готвя тогава, в зависимост от това, което намеря. Или съпругата ми, или аз готвим и обикновено довършваме бутилка или две вино до момента, в който приключим с готвенето и яденето.
Жак Пепен
Страхотното готвене е благоприятствано от подготвените ръце.
Жак Пепен
Повечето хора ще се съгласят с правото на учения да изследва повечето аспекти на материалната вселена; но има някои, които поставят под съмнение приложимостта на научните методи за изследване на човешкото сексуално поведение... Все едно на диетолога и биохимика е отнето правото да анализират храните и процесите на хранене, защото готвенето и правилното сервиране на храна може да бъде оценено като изящно изкуство и тъй като яденето на определени храни се счита за въпрос на религиозна регулация.
Алфред Кинси
Ям само зеленчуци и плодове и за мен това е най-амбициозната диета, защото е толкова лесна. Това е съвсем просто, готвенето, което правя.
Вивиан Уестууд
Авокадото е родом от мексиканския щат Пуебла, което помага да се обясни защо е толкова популярно в мексиканското готвене.
Маркус Самуелсон
Не живея живота си като писателка. Аз съм майка, афроамериканка и правя всичко, което правят всички останали - готвене и малко почистване.
Тери Макмилан
Знаеш ли, от 17-годишна възраст заплатата ми идваше от готвене и работа в кухни.
Антъни Бурдейн
Дегустационното менюто е най-добрият израз на авангардното готвене.
Феран Адриа
Готвенето с деца не е само в съставките, рецептите и готвенето. Става въпрос за използване на въображението, овластяването и творчеството.
Гай Фиери
Не влизаш в готвенето, за да забогатееш.
Гордън Рамзи
Мисля, че внимателното готвене е любов, нали? Най-милото, което можеш да приготвиш за някой, който е близо до теб, е толкова хубава валентинка, колкото можеш да дадеш.
Джулия Чайлд
Все още усещам, че френското готвене е най-важното в света, едно от малкото, които имат правила. Ако следвате правилата, можете да се справите доста добре.
Джулия Чайлд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща