Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Трева"
Демократите са партията, която казва, че правителството ще ви направи по-умни, по-високи, по-богати и ще премахне тревата от моравата ви. Републиканците са партията, която казва, че правителството не работи и след това те се избират и доказват.
Патрик О'Рурк
Инвестирането трябва да е по-скоро като да гледате как боята изсъхва или гледате как тревата расте. Ако искате вълнение, вземете 800 долара и отидете в Лас Вегас.
Пол Самюелсън
Никога не вземайте екстази, бира, бакарди, трева, бисмол, виварин, тагамент и валиум в един ден. Нощта ще е ви е трудно да заспите.
Еминем
Лесбийството, хомосексуализмът, мазохизмът и садизмът все още не са извращения. Извращенията между другото са само две: хокей на трева и балет върху лед.
Фаина Раневска
Змия в тревата.
Вергилий
Ако тревата пробие през асфалта, любовта може да ви очаква навсякъде!
Шер
Всяко трева има своето място на земята, от което черпи живот и сила, а човек се корени в тази страна, от която черпи вярата си заедно с живота.
Джоузеф Конрад
Беше приятно да се откроявам в тъмнината, във влажната трева, с настъпването на пролетта и чувството в сърцето ми за неизбежно бедствие.
Майкъл Шейбон
Седейки тихо, без да правите нищо, идва пролетта и тревата расте сама.
Мацуо Башьо
Съзерцавай устройството на този свят, слушай думите на мъдрите, и взимай всичко красиво и добро като свое. Опирайки се на това, отворете своя собствена врата към истината. Не пренебрегвайте истината, която е право пред теб. Изучавай течението на водата в ручея, плавно и свободно обгръщащо камъните. Учете също и от свещените книги и помъдрелите хора. Всичко около теб - даже горите, реките, тревите и дърветата трябва да бъдат твои учители.
Морихей Уешиба
Всъщност тревата не винаги е по-зелена от другата страна на оградата. Нищо подобно. Оградите нямат нищо общо с това. Тревата е най-зелена там, където се полива. Когато преминавате през огради, носете вода със себе си и поддържайте тревата, където и да сте.
Робърт Фулам
Всичко в природата, растението, листата, тревите трябва да бъдат субекти на безкрайна и плодотворна медитация за художника, облака, плуващ на небето, има вид, и формата му дава радост, помага му да мисли.
Уилям Адолф Бугеро
Използвах въображението си да направя тревата в какъвто цвят пожелая.
Упи Голдбърг
Тревата е настилка, която винаги съм обичала, Уимбълдън е турнир, който винаги съм обичала.
Щефи Граф
Времето, което изсъхва, ще изсъхне и мен. Ще паднем като узрели плодове и ще се търкаляме заедно по тревата. Скъпи приятелю, нека легна до теб и гледам облаците, докато земята ни покрие и ние си отидем.
Джанет Уинтерсън
Съседът ми ме попита дали може да използва косачката ми за трева и аз му отговорих, че може, стига да не излиза от двора ми.
Ерик Моркамб
Винаги чувам тъжните гласове на лятото да преминават като червеношийки над високата трева.
Анна Ахматова
Изглежда, че бог обича страдалците. Някога да сте видели щастлив гений? Не, всеки има весел живот, като трева на вятъра. Щастието е понятие за посредствените във всички отношения граждани, и тук няма никаква справедливост.
Фаина Раневска
Срещите, разбира се, могат да се провеждат навсякъде и не би ли било хубаво да видите вашите колеги да се излежават на тревата със събути обувки?
Том Ходжкинсън
Съвременният свят е безплоден, пуст и лъжлив. Надявам се, че аз ще мога да доживея до тези дни, в които всички строители ще банкрутират, Япония ще обеднее, и всичко наоколо ще се покрие с висока дива трева.
Хаяо Миядзаки
Ако тревата е по-зелена от другата страна на оградата, можете да се обзаложите, че сметката за вода е по-висока.
Деби Макомбър
Еврейските молитви са предимно за ежедневни неща - късче новолуние, роса на тревата, хляб и вино.
Джералдин Брукс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща