Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Унижение"
Когато обичаш човека и не се чувстваш любим, всичко те оскърбява – и всеки миг чувстваш болка и едва ли не унижение.
Ан дьо Стал
Унижението е началото на освещаването.
Джон Дън
Винаги съм готов да изтърпя унижението от името на моите герои.
Бен Стилър
Оскърбителният език и ругатните са наследство от робство, унижение и неуважение към човешкото достойнство, собствено и на другите хора.
Лев Троцки
Всичко, което съм правил - съм го правил за човечеството; заради света, в който няма да има унижения и притеснения за бедните от всички страни.
Никола Тесла
Артистът, който се е отдал на призванието си, е попаднал доброволно в ада, независимо дали го знае или не. Той ще се храни през цялото време на диета на изолация, отхвърляне, съмнение в себе си, отчаяние, присмех, презрение и унижение.
Стивън Пресфийлд
Недостатъците биха донесли не само смърт, но и далеч по-лошото, унижение.
Уилям Голдман
Твоят любим те нарича с чуждо име. Очите му се задържат твърде дълго върху най-добрия ти приятел. Той разказва с вълнение за момиче на работа. И огънят пламва. Ревността - тази отвратителна комбинация от притежание, подозрение, ярост и унижение - може да завладее ума ви и да застраши самата ви същност, докато съзерцавате своя съперник.
Хелън Фишер
Примирих се с повече унижение, отколкото ми се иска да си спомня.
Би Би Кинг
Да пишеш е унижение.
Едуард Далбърг
Всеки опит да се води лесна и безопасна война ще доведе до унижение и катастрофа.
Уилям Шърман
За всяко добро дело, получено от ръцете на филантропи, трябваше да плати, ако не пари, то с унижение. Както Цезар е имал Брут, и тук всяка благотворително легло е било свързано със задължителна баня, както и всяко парче хляб е отровен с безцеремонен залез в душата. Не е ли по-добре да бъде гост на затвора? Там, разбира се, всичко се прави по строго установени правила, но затова пък никой не се суети в личните дела на джентълмена.
О. Хенри
Аз съм продукт на унижението и подигравките, на всички най-злобните неща, които някога съм казвал за себе си.
Роби Уилямс
Когато нямаше повече какво да губя, получих всичко. Когато престанах да бъда този, който бях, преоткрих себе си. Когато разбрах какво е унижение и въпреки това продължих напред, осъзнах, че съм свободен да избирам съдбата си.
Паулу Коелю
Страданието... не е просто много болка, а болка, усилена от отчетливо човешки емоции като съжаление, самосъжаление, срам, унижение и страх.
Майкъл Полан
Даже най-високото и ясно разбиране на необходимостта и целесъобразността от бягството не може да освободи човек от съзнаването за унижението на неговото положение, когато бяга.
Александър Фадеев
В един-единствен мълчалив момент яростта му, страхът му, унижението и безпомощността му бяха изчезнали. Тази сутрин той вярваше, че е ново творение. Той тихо заплака.
Лаура Хиленбранд
В живота на жената не може да има по-голямо унижение от това да се отдаде на мъж, недостоен за любовта й; порядъчната жена никога няма да прости това нито на себе си, нито на него.
Стефан Цвайг
На Русия е съдено да преживее мъки, унижения, разделения; но тя ще излезе от тези унижения нова и по нов начин велика.
Александър Блок
Нищо не носи на човека толкова страдание и унижения, колкото бедността. Само онези, които са изпитали бедността на собствения си гръб, могат да разберат това напълно.
Наполеон Хил
За човека със самочувствие унижението, свързано с малодушието, е по-мъчително, отколкото смъртта, която остава безболезнена, ако е съпроводена с душевна твърдост и обща надежда.
Перикъл
У философите презрението към богатството е било скрито желание да си отмъстят на съдбата за несправедливостта, която тя е показала към техните заслуги. Тъкмо това презрение към богатствата, от които са били лишени, е било тайно средство да се осигурят срещу униженията на бедността. То е било околен път да получат уважение, което чрез богатството не биха постигнали.
Франсоа дьо Ларошфуко
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща