Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Старец" - страница 2
Старците могат да поучават младите с такъв успех, както покойниците - живите.
Уила Катър
Няма по прекрасно, утешение за стареца, от това да види мощта на своята младост, въплътена в труда, който не се състарява подобно на него.
Артур Шопенхауер
Мозъка на стареца е подобен на старият кон: за съхранение на работоспособността му е нужно постоянно да се упражнява.
Хенри Адамс
Предпочитам да видя избрана жена... Те разбират, че не могат да харчат повече пари, отколкото старецът носи вкъщи.
Бари Голдуотър
Болният старец не може да бъде такава развалина, както млад актьор в разцвета на силите си.
Гилбърт Кийт Честъртън
Старецът не се страхува от ада.
Джеймс Търбър
Съветът не е подарък, а дълг, който старецът изплаща на младите.
Джеймс Фенимор Купър
- Не, - отговори старецът, - това е обичайна, напълно нормална параноя. Тя я има при всички във вселената.
Дъглас Адамс
Войната беше за суета, каза той. Ставаше дума за старци, които вече не можеха да се гледат в огледалото и затова изпратиха младите да умрат. Беше суетна среща. Те искаха просто - мразете врага си, без да знаете нищо за него.
Колъм Маккан
Империите са преходни, те са били и ще останат преходни. Дори съдбите, както е казал старецът, са само продължение на съдбите. Само промените са вечни.
Милош Църнянски
Старецът умре, и колкото и да е странно отивайки си, той не издаде нито най-малък звук.
Николо Аманити
Пред нея вървеше слаб, окаян старец, с когото беше непоносимо, но още по-непоносимо без него.
Пол Скот
Но нали това е любовта, каза старецът, като се радва да остане?
Андрес Неуман
Аз съм доста мъдра стара птица, но не съм пустинен отшелник, който може да пророкува само когато червата му са свити от глад. Аз съм дълбоко в пъзела на стареца, опитвайки се да свържа мъдростта на тялото с мъдростта на духа, докато двете станат едно.
Робъртсън Дейвис
Моят старец се опита да наложи на мен представа за това какво е да си "човек". И това унищожи баща ми.
Сам Шепърд
Всеки има една възраст, която е точно за него, това е сигурно. Има хора, които остават деца цял живот, а има и други, които не престават да бъдат неудобни и абсурдни, които никога не намират място, докато изведнъж не станат великолепно мъдри старец и жени: те са дошли там в реална възраст.
Антал Серб
Славата на стареца е същата като диамантите за старата жена: те я украсяват, но не могат да я озарят.
Франсоа Рене дьо Шатобриан
Какво странно, странно нещо беше светът! Понякога, на двайсет и три години, какъв старец внезапно имаше, какво страхотно преживяване имаше, което разбра целия свят.
Халиде Едип Адървар
Отправях се на дълги разходки сам. От факта, че обичах да ходя сам, се чувствах като старец.
Хенри Ролинс
При старците очите са по-остри, отколкото при младите.
Бертрис Смол
Старецът се скара, но нещата не вървят добре. Бухалът седи в дъба, не лови мишки. Мишките бродят по поляната, търсейки гнезда на пчели. Пчелите се разхождат по ливадите на други хора, но дори не гледат поляната на Стареца. Детелина няма да се роди на поляната. Крава без детелина отслабва. Кравата има малко мляко. Така че Старецът нямаше с какво да избели чая си.
Виталий Бианки
Исках да пиша за преобразуващата сила на малките прояви на доброта. Един старец пада на улицата, ти спираш и се уверяваш, че е добре. Или дори по-малки действия от това - купувайки на някого чаша кафе, казвайки му, че косата му изглежда добре - понякога не осъзнавате трансформиращия ефект върху хората. Исках да отпразнувам това.
Гейл Хъниман
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща