Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Старец"
Безделието е щастието на децата и нещастието на старците.
Виктор Юго
Старците обичат да дават добри съвети, защото вече не могат да дават лоши примери.
Франсоа дьо Ларошфуко
Младеж, който не е плакал, е дивак, а старец, който не обича да се смее, е глупак.
Джордж Сантаяна
Младите мислят, че старците са глупаци, а старците знаят, че младите са глупави.
Агата Кристи
По-лесно е да попиташ стареца кога ще умре, отколкото жената кога се родила.
Жан дьо Лабрюйер
Не знам как е да започнеш да работиш върху нещо, което не ти харесва, и преди да го разбереш, че си старец.
Херман Манкевич
Часовете на момчето са по-дълги от дните на стареца.
Артур Шопенхауер
Старците са свикнали да мислят, че те винаги са по-умни, от поколението, което идва да ги смени.
Маргарита Наварска
По-добре да стана създание на нощта отколкото да бъда старец.
Джерард Уей
Всички казват, че външността и парите нямат значение. Но аз още не съм срещал момиче, което да се влюби в беден уродлив старец.
Родни Дейнджърфийлд
Хубаво е, когато в дома има старци. Докато те са живи ние сме още деца...
Светлана Алексиевич
Старците обявяват война, а отиват да умират младите.
Хърбърт Хувър
Младите се уморяват в края на работата, старците - в нейното начало.
Томас Стърнс Елиът
Аз имам един съвет. Никога не ходете на работа. Ако в течение на целия си живот вие всеки ден ходите в офис, изведнъж ще ви остават зад вратата и отпратят за пенсия. И тогава вие сигурно няма да бъдете готови за старостта и тя ще ви намери неподготвени. Погледнете на мен. От 12 години всеки ден аз правя едно и също; събуждам се и мисля за това, как да заработя на себе си късче хляб. Живота не се е изменил след като станах старец.
Джон Кейдж
Не мога да повярвам, че съм се превърнал в типичен старец. Не мога да повярвам. Бях млад преди минути.
Морис Сендак
Ако срещнете старец, който е на 100 години, усмихнете му се и му кажете: - Повече от 90 години никой няма да ви даде!
Дон Аминадо
Отвън аз изглеждам млад, а вътре мен съм грохнал старец, на който е нужно пълно спокойствие. Аз не скучая по миналият хаос.
Том Харди
Старците винаги смятат, че младите хора още нищо не знаят за любовта, а младите са уврени, че старците вече са забравили всичко. Ти знаеш, че и едните и другите не са прави.
Айзък Азимов
Ако ме попитат какво най-голямо желание което имам, бих казал, че искам да остана инфантилен старец. Това би било най-доброто отмъщение за комплексираният младеж, която някога бях.
Жан Рошфор
В Париж младите хора правят кариера с помощта на жените, а жените - с помощта на старци.
Оноре дьо Балзак
Плачещите старци са страшна несправедливост. И по-голяма несправедливост на света не съществува.
Маргарет Мацантини
На младите е нужно пространство, а на старците време.
Пол Моран
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща