Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съчувствие" - страница 3
Наранените хора нараняват хората. Така моделите на болката се предават, поколение след поколение след поколение. Прекъснете веригата днес. Срещнете гнева със съчувствие, презрението със състрадание, жестокостта с доброта. Поздравете гримаси с усмивки. Простете и забравете за намирането на грешка. Любовта е оръжието на бъдещето.
Йехуда Бърт
Какво, по дяволите, имаше това с мен? Изпратих й поглед на съчувствие и се съсредоточих върху това да предотвратя блуждаенето на очите ми, което лесно може да се случи в такива ситуации.
Карл Уве Кнаусгор
На мен не ми е нужно съчувствие, аз и сам не умея да го изразявам.
Кауи Харт Хемингс
Съчувствие, а не съжаление. Има огромна разлика и ние вдовиците го оценяваме, нека ви кажа.
Кристен Хигинс
Никога не мога да бъда това, което бях. Мога просто да я гледам със съчувствие, разбиране и известна доза страхопочитание. Отива тя с раница и се насочва към метрото или летището. Тя направи всичко възможно с очната си линия. Тя научи нова дума, която иска да изпробва върху вас. Тя се разхожда. Тя го търси.
Лена Дънам
Борбата срещу полицията е полезна с това, че не само привлича вниманието, но и до известна степен поражда съчувствие. В крайна сметка хората с бухалки по правило не са герои на обществото. Освен това нашите полицаи в никакъв случай не се отличават с изискани маниери.
Леонид Млечин
Твърде много хора правят миналото своя идентичност и прекарват остатъка от живота си, натрупвайки съчувствие към миналата си болка.
Лора Шлезинджър
Щастието и депресията не могат да цъфтят на една и съща лоза. Някои хора потвърждават неволите си и молят за съчувствие. Други, за съжаление, хвърлят мрак, където и да отидат. Тези бедни души се родиха болни и уморени.
Луис Съливан
Всеки, чието сърце е било претоварено с тежка скръб, сигурно знае какво облекчение може да донесе съчувствието. Приятелското съчувствие успокоява и утешава. Съветите на добър другар лекуват.
Майн Рид
Никога не се надявай на хората и не се смущавай, невиждайки в тях съчувствие, не ги съди. Внимавай върху себе си.
Никон Оптински
Сродството на душите не възниква внезапно. Само в сериалите става така - той я погледнал, тя него и готово - те се обичат с най-чистата любов. Това не се случва в реалния живот. Истинската любов никога не възниква от нищото. Тя винаги израства от малки кълнове - от уважение и възхищение към човек, от влюбване, от привързаност и приятелство, приятни моменти, от вниманието, което си отделяте. Любовта се култивира и от двамата - опознавайки се, свиквайки един с друг, проявявайки уважение и съчувствие, отдавайки внимание и грижи.
Александър Иляшенко
Съчувствието излиза на показ, ако е застрашена собствената ни сигурност.
Добромир Банев
Воините не са способни на съчувствие, защото те не изпитват съжаление към самите себе си. Без движеща сила на самосъжалението, съчувствието губи своя облик и се разпада.
Карлос Кастанеда
Единственият начин да внушиш на хората съчувствие е сам да им съчувстваш.
Жан-Батист Сей
"Трудно ми е да изпитвам съчувствие към високо поставените господа." - "Mir fällt es schwer, für die hohen Herren Mitleid zu empfinden." - във връзка с убийството на Ханс Мартин Шлайер.
Йошка Фишер
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща