Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съчувствие"
Ако миналото на другия беше ваше минало, ако неговата болка беше ваша болка, ако неговото ниво на съзнание беше ваше, щяхте да мислите и действате точно като него. Когато осъзнаете това, идва прошката, съчувствието, покоят.
Екхарт Тол
Две нации, между които няма нито връзка, нито съчувствие; които също така не знаят навиците, мислите и чувствата един на друг, като обитатели от различни планети; които възпитават различно децата, ядат различни ястия, учат по различни начини; които живеят по различни закони... Богатите и бедните.
Бенджамин Дизраели
Обществото деградира, ако не получава импулси от отделните личности; импулса деградира, ако не получава съчувствие от самото общество.
Уилям Джеймс
Човешката индивидуалност по своята природа не търпи отчуждение и самота, а жадува за съчувствието и доверието на себеподобните си.
Висарион Белински
Нямам нищо друго освен съчувствие към хората, които са принудени да работят с мен. По-добре съм сега да избера тези, които искат да играят тази игра с мен, и тези, които не.
Алтън Браун
Ако изкуството не увеличава съчувствието между хората, то не върши нищо морално.
Джордж Елиът
Радостта и щастието са деа на любовта, но самата любов като сила – е търпение и съчувствие.
Михаил Пришвин
Само оказвайки се в беда, човек разбира, колко малко съчувствие и доброта може да намери в този свят.
Нели Блай
Да останеш женен може да има дългосрочни ползи. Можете да предизвикате много повече съчувствие от приятели заради лошия брак, отколкото някога от добрия развод.
Патрик О'Рурк
Един полицай, който не познава състрадание, и психиатър, който не познава съчувствие, става машина.
Джеймс Камерън
Интересът не обвързва нациите, дори понякога ги разделя. Но съчувствието и разбирането ги обединяват.
Удроу Уилсън
Моето сърце е изпълнено със съчувствие към хората, които не идват да ме видят, особено американците, за които това изглежда е голямо усилие.
Алфред Едуард Хаусман
Понякога съчувствието на външни лица е катастрофа.
Маргарет Атууд
Три четвърти от хората, с които ще се срещнете утре, жадуват съчувствие. Проявете го, и те ще ви заобичат.
Дейл Карнеги
Хората, които нямат желание да живеят, имат много малък шанс за възстановяване. Можем да продължим да отправяме към тях нашата любов, съчувствие и молитви; но в крайна сметка трябва да уважаваме решението на човек да умре.
Мичио Куши
Аз съм бдителен монархист. Искам да видя как нещата се развиват. Посоката, в която монархията изглежда се движи - към по-континентално-европейски модел - е тази, към която бих почувствал съчувствие.
Андрю Моушън
Майка ми беше най-добрият учител - такъв, който ме учеше на съчувствие и безстрашие. Ако любовта е сладка като цвете, то тогава моята майка е това сладко цвете на любовта.
Стиви Уондър
Не можете да спасите другите от самите тях, защото онези, които правят вечна бъркотия от живота си, не оценяват вашата намеса в драмата, която са създали. Те искат съчувствието на вашето бедно-сладко бебе, но не искат да се променят.
Сю Графтън
...и с последната си мисъл изпитах истинско съчувствие към онези бедни пилета.
Шанън Хейл
Съчувствието не заменя постъпките.
Дейвид Ливингстън
И това, което ме ужасява, е, че навлизаме във фаза, в която, ако започнете да говорите за това като нещо, което може да бъде разбрано исторически - без никакво съчувствие - ще бъдете смятани за непатриотични и ще бъдете забранени. Много е опасно. Задължение на всеки гражданин е да разбере напълно света, в който живеем, и историята, от която сме част и която се формираме като свръхсила.
Едуард Саид
Имам съчувствие към всеки, който намери утеха навсякъде, където можем. И много хора го намират в религиозната традиция, каквато е била. Искам да кажа, че обичам голяма част от тази традиция. Но по някакъв начин това просто не ми говореше по начина, по който го прави на някои.
Илейн Пейджълс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща