Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Прозрение" - страница 3
Непрекъснато търся прозрения за щастието или идеи за това как да бъда по-щастлив - което вероятно ме прави понякога досаден спътник.
Гретхен Рубин
Да разберем себе си и живота си е целта на медитацията за прозрение: да разберем и да бъдем свободни.
Джак Корнфийлд
Прозрения от мита, мечтите и интуицията, от погледите на невидима реалност и от многогодишната човешка мъдрост ни дават намеци и предположения за смисъла на живота и за какво сме тук. Молитвата, спазването, дисциплината, мисълта и действията са средствата, чрез които израстваме и намираме смисъл.
Джийн Шинода Болън
В исторически план много малко открития са направени от въздуха. Повечето от най-големите прозрения зависят от интелектуалната екология, в която учените са живели. Настъпи известна критична маса от "нови открития" и ярки хора по целия свят разбраха за това и няколко прочетоха чаените листа по същия начин.
Джон Медина
Рекламата е много повече от комуникационна индустрия. Това е индустрия за решаване на проблеми, която също ви учи за живота, как ви насърчава да съсредоточите мисленето си и да създадете нещо с истинска стойност. Защо? Защото това ще направи много по-лесно рекламната задача. Не сте снабдени с уникален набор от прозрения и опит на широк кръг пазари, което ви позволява да внесете яснота и вдъхновение във всичко, което искате да произвеждате.
Джон Хегарти
Основното прозрение, получено от интердисциплинарните изследвания, е връщането към специализацията.
Джордж Стиглър
Ако оцелелият е благословен със сила и известна степен на прозрение, тогава той или тя може да намери смелостта да продължи да се движи през лошите времена.
Емили Ричардс
Бях ли сляп и глух или действително е необходимо прозрение на нещастието, че виждаш човек в неговата истинска светлина?
Жан-Доминик Боби
Може би имаме достъп само до ограничен брой подобни реалности и ние непрекъснато крадем идеи от различни версии на нашия свят и ги бъркаме с нашите собствени прозрения.
Илан Мастаи
Раненото дете вижда Божественото като управляваща система за награди и наказания, с човешки логични обяснения за всички болезнени преживявания. Раненото дете не разбира, че във всички преживявания, колкото и болезнени да са, се крият духовни прозрения. Докато мислим като ранено дете, ще обичаме условно и с голям страх от загуба.
Каролайн Мис
Ако професионалните религиозни лидери не могат да ни инструктират по митологични познания, нашите художници и творци могат да влязат в тази свещеническа роля и да внесат ново прозрение в нашата загубена и повредена роля.
Карън Армстронг
Едно от предимствата на това да си художник е, че прекарваш толкова много време, наблюдавайки хората, гледайки не само всички нюанси и контури на лицата им, но и душите им. Това ви дава почти необичайно прозрение.
Клеър Пули
Какво са храмовете от камък и глина за душата? Научи се да градиш вечни домове с мечти и прозрения.
Селма Лагерльоф
...Не изпитвам мъка, когато наблюдавам собствената си безпомощност. Тъкмо обратното, тя ми носи радости и всеки ден очаквам да открия нови несъвършенства в себе си. Всъщност прозрението за собствената ми нищожност е много по-полезно за мен от озарението на истините за вярата.
Тереза от Лизио
Всичко това води до потресаващо прозрение: с помощта на високоразвитата умствена дейност, чрез която сме се наложили като господстващ вид, ние сме създали и сред, която е толкова сложна, бързо развиваща се и препълнена с информация, че ни се налага все повече да се справяме с нея със средствата на животните, които преди толкова време сме надминали.
Робърт Чалдини
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща