Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Прозрение"
Една гледна точка може да бъде опасен лукс, когато бъде заменена за прозрение и разбиране.
Маршал Маклуън
Много прозрения на светията произтичат от опита му като грешник.
Ерик Хофер
Латералното мислене... е процесът на използване на информация за създаване на творчество и прозрение за преструктуриране. Латералното мислене може да се учи, практикува и използва. В него е възможно да се придобият умения, точно както е възможно да се придобият умения по математика.
Едуард де Боно
Изглежда, че ако човек работи от гледна точка на получаване на красота в своите уравнения и ако има наистина добро прозрение, той е на сигурна линия на напредък.
Пол Дирак
При никакви обстоятелства не омаловажавайте художествено произведение, опитвайки се да го превърнете във въглеродно копие на реалния живот; това, което търсим във фантастиката, е не толкова реалността, а прозрението на истината.
Азар Нафизи
Привържениците на новата религиозна десница отхвърлят разделянето на политиката и религията, но не внасят духовни прозрения в политиката.
Кристофър Лаш
Едно от многото интересни и изненадващи преживявания на начинаещия в детския анализ е да намери при дори много малки деца способност за прозрение, която често е много по-голяма от тази на възрастните.
Мелани Клайн
Когато започнеш да виждаш, че врагът ти страда, това е началото на прозрението.
Тик Нят Хан
Съществува старият параграф 22, че психически нестабилен човек не може да знае, според заболяването си, че е нестабилен. Но това беше грешно. Можете и имате прозрението да видите собствената си лудост.
Харлан Коубън
Сексът е божественото в най-достъпното си прозрение.
Хюстън Смит
Разбирането изисква прозрение. Прозрението трябва да бъде закотвено.
Брайън Грийн
Дийн беше западният родственик на слънцето. Леля ми ме предупреждаваше, че той ще ме вкара в беля, но аз чувах нови повици, съзирах нови хоризонти и при моята младост повярвах в тях; дори и да ми докараше някоя беля или да отхвърлеше другарството ми, дори и да ме оставеше, както се случи после, да гладувам на улицата или да лежа самотен в болнична постеля - какво от това? Аз бях млад писател и исках да излетя. Знаех, че някъде по този път ще има момичета, прозрения, всичко; някъде по този път щяха да ми предадат бисера.
Джак Керуак
Латералното мислене е тясно свързано с прозрение, креативност и хумор. И четирите процеса имат една и съща основа. Но докато прозрението, креативността и хуморът могат само да се молят, латералното мислене е по-умишлен процес. Това е толкова категоричен начин за използване на ума като логическо мислене - но много различен начин.
Едуард де Боно
Концепцията за странично мислене е преструктуриране на прозрението и това се постига чрез пренареждане на информацията.
Едуард де Боно
Ирационалността на отвращението предполага, че е ненадежден като източник на морално прозрение. Може да има добри аргументи срещу гей браковете, абортите при частично раждане и клонирането на хора, но фактът, че някои хора намират подобни действия за отвратителни, не трябва да носи тежест.
Пол Блум
Животът продължава и истината се променя; това просто е такъв, какъвто е животът. Това, което някога е било вярно, често не е вярно само малко по-късно. Истината от вчера е днешната глупост. Дори освобождаващото прозрение от вчера е днешният затвор на остарялото обяснение.
Брад Блантън
Деизмът е вярата, че природата и Бог са едно и също нещо. Ако изучавате природата, получавате прозрения за Бог.
Брус Липтън
Колкото по-просто е прозрението, толкова по-задълбочено е заключението.
Джана Левин
Брилянтните мъже често са поразително неефективни; те не осъзнават, че брилянтното прозрение не е само по себе си постижение. Те никога не са научили, че прозренията стават ефективни само чрез упорита систематична работа.
Питър Дракър
Пробиви се случват, когато дойде прозрението, че мога да направя нещо в момента, за да подобря нещата. Непрекъснато гледам да направя нещо, за да осигуря на хората стратегии за създаване на тези незабавни пробиви. Това е моята мисия.
Антъни Робинс
Вярвам, че животът подкрепя това, което поддържа повече от живота. С други думи, мотивацията има значение. Ако просто се опитвате да се грижите за себе си, вие сте част от живота и вярвам, че животът стъпва и ви дава определено ниво на прозрение.
Антъни Робинс
Понятието труд не е периферно в системата на Хегел, а е централното понятие, чрез което той възприема развитието на обществото. Воден от прозрението, което му отваря това измерение, Хегел описва начина на интеграция, преобладаващ в обществото, произвеждащо стоки, с термини, които ясно предвещават критичния подход на Маркс.
Херберт Маркузе
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща