Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отвращение" - страница 2
Заключението е, че както емоционалната бедност, така и отвращението към компанията не са симптоми на аутизъм, а последици от аутизма, неговото сурово блокиране на себеизразяването и почти девственото невежество на обществото за това, което се случва в аутистичните глави.
Наоки Хигашида
Намръщих се на света. И светът се намръщи. Бяхме затворени в поглед на взаимно отвращение.
Никол Краус
Това е много показателно за мен за едно от нещата, които наистина създават отвращение у мен относно това да имам дете - тази идея, че всяко решение, което вземете в живота си, трябва да бъде продиктувано от детето. И все пак вярвам, че ако решите да имате дете, вие носите абсолютната основна отговорност да създадете безопасна, любяща среда.
Пайпър Керман
Трябва да предадем на потомците своето отвращение от робството.
Патрик Хенри
Практиката на състрадание е смела. Това включва да се научим да се отпускаме и да си позволяваме да се движим нежно към това, което ни плаши. Номерът за това е да останем с емоционален стрес, без да се стягаме в отвращение, да оставим страха да ни смекчи, вместо да се втвърди в съпротива.
Пема Чодрьон
Всички религии са чужди на природата и страшни за здравия разум; как някога силният ум им се присмива и чувства отвращение към тях.
Пиер Шарон
Отвращението толкова често се описваше като студено; днес беше горещо като слънцето.
Сара Маклейн
Бъдете свободни от привързаност и отвращение. Пазете ума си чист. И обединете ума си с Буда.
Согиал Ринпоче
Хомофобията е само една форма на отвращение и където и да имате маркер за отклонение - цвят на кожата, пол, полова идентичност, увреждане - получавате същите механизми на предразсъдъци.
Хал Дънкан
Нашите надежди са нашите богове. Боговете създават битки, подобни на нашите битки с демони, но те са опити да се получи нещо, а не да се измъкнем от нещо. Боговете са въвлечени в борби на желание и копнеж, а не на отвращение. Важно е да се прави разлика между вдъхновение, което предизвиква положителна енергия и оптимизъм без голяма привързаност или напрежение, и бог, който е свързан с копнеж за нещо или обсебен от определен резултат.
Цултрим Алионе
Природата понякога се покрива с отровни петна от отвращение към нас.
Борис Адреев
Докато сте привързани към мислите си, не можете да спечелите желанията и отвращенията. С пробуждането на духовната енергия вие осъзнавате, че сте много по-големи от мислите си и можете да спечелите победа над вашите желания и нежелания.
Бхануматхи Нарасимхан
Той беше доста искрен в любовта си към самотата и отвращение към света. Но в света, който той отхвърли, той искаше да заеме важно място.
Владислав Ходасевич
Дивото отвращение на живота ме хвана за гърлото.
Густав Майринк
Концепцията за отвращение от загуби със сигурност е най-значимият принос на психологията към поведенческата икономика.
Даниел Канеман
Глупавите работни места редовно предизвикват чувство на безнадеждност, депресия и отвращение към себе си. Те са форми на духовно насилие, насочени към същността на това какво означава да си човек.
Дейвид Грейбър
Отвращението е толкова успокояващо; усеща се като морално доказателство.
Джед Рубенфелд
Затварям очи и си поемам дълбоко въздух и мисля за живота си и как съм се озовал по този начин. Мисля за руините, разрухата и останките, които съм причинил на себе си и на другите. Мисля за омраза към себе си и отвращение към себе си. Мисля как и защо и какво се е случило и мислите идват лесно, но отговорите не.
Джеймс Фрей
Не знам друг начин да триумфирам над греха в дългосрочен план, освен да изпитвам отвращение към него поради превъзходното удовлетворение от Бог.
Джон Пайпър
Отвращението към идолите засили любовта му към идолопоклонниците, а човекът, който някога държеше съседи от езичници на разстояние, сега слушаше техните проблеми, страхове и изкушения.
Джон Полък
Те се отнасяха еди към друг с уважително отвращение.
Джонатан Страуд
Имаме силно отвращение към четенето и следването на указанията, предпочитайки вместо това да следваме собствените си интуиции за това как едно нещо може или трябва да работи.
Джоузеф Халинан
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща