Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Хоризонт"
Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са ограничени от очевидните раелности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал.
Джон Кенеди
Никога не гледайте надолу, за да изпитате земята, преди да направите следващата си стъпка; само онзи, който държи погледа си насочен към далечния хоризонт, ще намери правилния път.
Даг Хамаршелд
Една от най-трагичните черти, присъщи на хората е, че всички ние сме склонни да отлагаме живота. Мечтаем за някаква вълшебна градина от рози отвъд хоризонта - вместо да се радваме на розите, които цъфтят под прозорците ни.
Дейл Карнеги
Любовта към детето, както и всяка велика любов, се превръща в творчество и може да даде на детето стабилно и истинско щастие само когато увеличава хоризонта на живота на обичания, когато прави от него пълноценен човек, а не превръща любимото същество в идол.
Феликс Дзержински
Винаги сме държали на надеждата, вярата, убеждението, че отвъд хоризонта има по-добър живот, по-добър свят.
Франклин Делано Рузвелт
Гений - това е зрение, обхващащо с един поглед всички точки от обширния хоризонт.
Пол-Анри Дитрих Холбах
Въпреки това на хоризонта има друга заплаха. Виждам тази заплаха в екологизма, която се превръща в нова доминираща идеология, ако не и в религия. Основното му оръжие е повишаване на алармата и прогнозиране на човешкия живот, застрашаващ изменението на климата, основано на предизвиканото от човека глобално затопляне.
Вацлав Клаус
Никога не се страхувай да стигнеш до хоризонта. Само там пред теб ще се появи нов.
Джон Пирпонт Морган
Надеждата е обръщение към духа, обръщение към сърцето; тя излиза извън пределите на светът на непосредственият опит и хвърлят котва зад хоризонта.
Вацлав Хавел
На хоризонта имаше милиард светлини и знаех, че всичките заедно не бяха достатъчни, за да осветят тъмнината в сърцата на някои мъже.
Майкъл Конъли
Моят хоризонт върху човечеството се разширява, като чета писателите на стихове, виждам картина, слушам някаква музика, някаква опера, която изобщо няма нищо общо с променливото човешко състояние или борба или каквото и да било. Обогатява ме като човек.
Уоле Шоинка
Освобождението е постоянно променящ се хоризонт, пълна идеология, която никога не може да изпълни обещанията си. Той притежава терапевтичното качество да предоставя емоционално заредени ритуали за солидарност в омразата - това е амфетаминът на вярващите.
Ариана Хъфингтън
Лидерите държат очите си на хоризонта, а не просто на долната линия.
Уорън Бенис
Мениджърът държи очите си на долната линия, лидерът – на хоризонта.
Уорън Бенис
Дийн беше западният родственик на слънцето. Леля ми ме предупреждаваше, че той ще ме вкара в беля, но аз чувах нови повици, съзирах нови хоризонти и при моята младост повярвах в тях; дори и да ми докараше някоя беля или да отхвърлеше другарството ми, дори и да ме оставеше, както се случи после, да гладувам на улицата или да лежа самотен в болнична постеля - какво от това? Аз бях млад писател и исках да излетя. Знаех, че някъде по този път ще има момичета, прозрения, всичко; някъде по този път щяха да ми предадат бисера.
Джак Керуак
Всеки историк открива нов хоризонт.
Жорж Санд
Ако има нещо, което отваря хоризонтите, то това е точно невежеството.
Ромен Гари
Водата покрива около 70 процента от земната повърхност. От това общо около 2,5 процента е прясна вода и по-голямата част от това е замразена в ледените шапки на Антарктида и Гренландия, в почвената влага или в дълбоките водоносни хоризонти, които не са лесно достъпни за човешка употреба.
Норман Борлауг
Преди всичко дължим на децата на света да спрат конфликтите и да им създадат нови хоризонти.
Фредерик де Клерк
Утопиите имат своята стойност - нищо толкова чудесно не разширява въображаемите хоризонти на човешките потенциали - но като ръководства за провеждането им те могат да се окажат буквално фатални.
Айзая Бърлин
Понякога природата пази нейните тайни с неразривна хватка на физическия закон. Понякога истинската природа на реалността извива отвъд хоризонта.
Брайън Грийн
Гледам да се катеря не толкова, колкото да стоя на върха, колкото да видя от другата страна. Винаги има други хоризонти пред вас, други хоризонти, които да надхвърляте и това ми харесва при катеренето.
Крис Бонингтън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща