Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Предприемач" - страница 3
По отношение на формалното образование, може би донякъде липсва. Никога не съм завършил училище. Аз съм самоук предприемач, това е най-добрият вид, повярвайте ми.
Аравинд Адига
Най-важното нещо, което ние, предприемачите, имаме, е нашият човешки капитал. Ако го изчерпим, взимаме лоши решения.
Ариана Хъфингтън
Като предприемач сте имали една, може би две, но обикновено не повече от три шанса да хванете мълния в бутилка; като рисков капиталист обаче можете да преследвате мълнии, стига да имате пари за инвестиране.
Бен Мезрич
Предприемачите преминават от свят за решаване на проблеми към свят за намиране на проблеми. Най-добрите могат да разкрият проблеми, които хората не са осъзнавали, че са имали.
Даниъл Пинк
Общото между предприемачите и артистите е, че те дават на света нещо, за което той не е знаел, че липсва.
Даниъл Пинк
Най-лошите качества за предприемача: да бъде сноб, да умее адекватно да оценява обстановката, да поеме висок темп и да няма възможност да го поддържа, да не притежава умението да гледа напред.
Джак Ма
Предприемачите са по-склонни да успеят, ако могат да присъстват, докато представят идеите си. Става въпрос за поддържане на присъствие по време на големи предизвикателства - моменти с много високи залози с някакъв компонент на социалната преценка. Всеки ги има, независимо дали са предприемачи или не.
Ейми Къди
Функцията на предприемачите е да реформират или революционизират модела на производство, като използват изобретение или, по-общо, неизпробвана технологична възможност за производство на нова стока или производство на стара по нов начин, като отворят нов източник на доставка на материали или нов изход за продукти, чрез реорганизиране на индустрия и т.н.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Как предприемачите преживяват ранните си неуспехи? Те не гледат на своите неуспехи като на неуспехи - те гледат на тези преживявания като обратна връзка и прелюдия към бъдещ успех.
Кевин Кели
Предприемачеството е двигателят, подхранващ иновациите, създаването на работни места и икономическия растеж. Само чрез създаване на среда, в която предприемачеството може да просперира и където предприемачите могат да опитат нови идеи и да овластят другите, можем да гарантираме, че много от проблемите в света няма да останат нерешени.
Клаус Шваб
Не че нямах опит; Просто имах различен вид опит. Преди не бях предприемач, но бях пазаруващ. Знаех какво искам и то не съществуваше, затова го построих.
Крис Гилбо
Без предприемачи икономиките стават бедни и слаби. Старото няма да съществува, новото не може да влезе.
Лестър Търоу
AT&T изобрети клетъчния телефон, но не видя бъдеще в него. Необходими са предприемачи, които са ангели на унищожението, за да се възползват от неща, които изобретателят не може или не вижда.
Лестър Търоу
Предприемачите са тези, които разбират, че има малка разлика между пречка и възможност и са в състояние да превърнат и двете в своя полза.
Николо Макиавели
Капиталът е страхлив. Той бяга от корупцията и лошата политика, от конфликтите и непредсказуемостта. Той избягва невежеството, болестите и неграмотността. Капиталът отива там, където е добре дошъл и където инвеститорите могат да бъдат сигурни във възвращаемостта на средствата, които са изложили на риск. Той отива в страни, където жените могат да работят, децата да четат, а предприемачите – да мечтаят.
Колин Пауъл
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща