Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Безразличие" - страница 2
За да се унищожи една цивилизация, не е нужно насилие. Всяка цивилизация умира от безразличието към уникалните ценности, които са я създали.
Николас Гомес-Давила
На колко съпружески двойки, за да намерят щастието, не ми достига само мало повече страст! А на колко не им достига само малко повече безразличие!
Жан Ростан
По-добре случайните грешки на правителство, което живее в дух на благотворителност, отколкото продължаващите пропуски на правителство, замръзнало в леда на собственото си безразличие.
Франклин Делано Рузвелт
Цената на вечната бдителност е безразличие.
Маршал Маклуън
И така, желанието за мечтателя е отправна точка. Мечтите не се раждат от безразличие, мързел или липса на самоувереност.
Наполеон Хил
В сферата на културата новият тоталитаризъм се проявява именно в един хармонизиран плурализъм, където най-противоречивите творби и истини мирно съжителстват в безразличие.
Херберт Маркузе
Истината на литературата и изкуството винаги е била признавана като нещо от "висш" ред, което не би трябвало и всъщност не нарушава реда на бизнеса. Това, което се е променило в съвременния период, е разликата между двата ордена и техните истини. Поглъщащата сила на обществото изчерпва художественото измерение, като асимилира неговите антагонистични съдържания. В сферата на културата новият тоталитаризъм се проявява именно в един хармонизиран плурализъм, където най-противоречивите произведения и истини мирно съжителстват в безразличие.
Херберт Маркузе
Нищо в портрета не е въпрос на безразличие. Жест, гримаса, дрехи, дори декор - всички трябва да се комбинират, за да реализират характер.
Шарл Бодлер
За религията няма нищо по-лошо от безразличието, тъй като безразличието е крачка към безбожието.
Едмънд Бърк
Искам да се запомни, че няма нищо по-трудно за планиране, по-съмнително за успех и по-опасно за управляване от нова система. Защото инициаторът е обект на враждебност от страна на всички, които биха спечелили от запазването на старите институции; и обект на безразличие от страна на онези, които биха спечелили от новите.
Николо Макиавели
Колкото повече ни заплашват, толкова по-малко обичаме. Интересно, излиза, че да обичаш някого без условия, означава, че не те интересува кой е той и какво прави! Излиза, че безусловната любов е същото като безразличие!"
Ричард Бах
Прошката не е безразличие към това, което е станало, а пълно участие в това което се случва.
Аму Мом
Теорията за безразличието не работи!
Ан-Софи Жирар
За повечето хора любопитството към по-висшите неща идва естествено, безразличието към тях е това, което трябва да се научи.
Марк Лила
Аз винаги мисля и също така и занапред ще мисля, че безразличието към несправедливостта е предателство и низост.
Оноре Габриел Рикети дьо Мирабо
Що се отнася до образованието на децата, мисля, че трябва да бъдат обучавани не на малките добродетели, а на големите. Не спестявания, а щедрост и безразличие към парите; не благоразумие, а смелост и презрение към опасността; не хитрост, а откровеност и любов към истината; не дипломация, а любов към ближния и себеотричане; не желанието за успех, а желанието да бъдеш и да знаеш.
Роб Римен
Съпротивата е правопропорционална на любовта. Ако изпитвате огромна съпротива, добрата новина е, че това означава, че има и огромна любов. Ако не обичахте проекта, който ви ужасява, нямаше да почувствате нищо. Обратното на любовта не е омразата; това е безразличие.
Стивън Пресфийлд
Хес отдавна мислеше за смъртта с безразличие. Не защото мразеше живота, а защото съществуването беше болезнено.
Сьорен Свайструп
Ако се окаже, че има емоции и ценности, които са по-многобройни и по-жизнени от безразличието и омразата, нещата ще се оправят. Това зависи от нас.
Тимъти Снайдър
Но минаха няколко дни, и очакването отстъпи място на отчаянието - тихото и безнадеждно отчаяние на старите хора, което понякога по грешка се приема за безразличие.
Уилям Уаймарк Джейкъбс
Моята степен на магистър по изкуствата не означава нищо за тези маймуни и аз съм дошъл да споделя безразличието им.
Чарлз Портис
Вярвам, че чрез своята рационална оценка на истината и безразличието към личната вяра науката надхвърля религиозните и политическите разделения и така ни свързва в едно по-голямо, по-устойчиво цяло.
Брайън Грийн
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща