Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бреме" - страница 3
Трябва да се научиш да се бориш за нещата, да носиш бремето и да имаш живот, който по никакъв начин не съответства на живота на другите хора.
Еманюел Макрон
На бедните ми рамене тежи тежкото бреме на правосъдието, облечено в съдебна мантия и тежестта на съдбата ми.
Жан Жене
Бремето на власта се състои в това, че трябва да бъдете отговорни за благополучието на тези, които са под твое началство.
Кристофър Паолини
За съжаление никога не ми е липсвало въображение, понякога ми се иска да го нямам, въображението е бреме, камък около краката ни, който ни влачи на дъното на реката.
Кшищоф Варга
Реалността е, че военните на Съединените щати сами по себе си не могат да бъдат всичко за всички нации. Ще изострим прилагането на нашите ресурси, ще разположим по-добре силите си в света и ще споделяме бремето си все по-ефективно с нашите партньори. И честно казано, всички наши съюзници трябва да направят същото.
Леон Панета
Голяма част от това, което децата преживяват, е, защото вие, възрастните, сами не носите бремето.
Лора Шлезинджър
Чувството за вина е тежко бреме.
Луиза Уолтърс
Който не може да вдигне крак, за да танцува, и ъглите на устата си, за да се смее, ... е стар. Той усеща непоносимото бреме на годините...
Селма Лагерльоф
Хората са твърде слабодушни и твърде променливи за да издържат бремето на приятелството.
Франсоа дьо Ларошфуко
Ако днес някой младеж ме попита: "Как мога да спася душата си?", бих му отговорил без колебание: "Поеми бремето да се грижиш за ближния си! Защото всяка душа, която не може да се грижи за никого, освен за себе си, вече е загинала, или е на ръба на гибелта. Когато още не е късно, трябва да спасяваш душата си чрез грижа за ближния си."
Николай Велимирович
Каквото и да се случи, не губете надежда! Ще се появи изход, който ще съответства на изкушението. Бог няма да позволи или, по-точно казано, няма да даде на човека бреме, което надвишава неговите сили. Ако човек изпитва жалост към животните, то любимият ни Бог, който проля Своята свещена кръв на Кръста заради хората, ще прояви още по-голяма жалост!
Ефрем Аризонски
Бъдещето е бремето на младите.
Сергей Скотников
Настръхвам при мисълта да бъда притиснат в ъгъла от онези, които биха успели да разрушат някоя от моите защитни стени срещу прекомерното бреме на решенията, с които ни засипва модерният живот. И мисля, че имам пълното право да отвърна с контраатака на всеки техен опит. Ако и вие мислите като мен, трябва да правите същото.
Робърт Чалдини
Със сигурност имам за какво да се оплача от нещата и може би от хората. Но се оплаквам само от първите и мълча за вторите. Ако избягвам хората, то е, за да не живея с тези, заради които понасям бремето на нещата.
Никола дьо Шамфор
Така човек вдъхва живот на нещата, докато накрая те не заживеят собствен живот, не започнат да растат и да се умножават и не се еманципират. Майките губят контрол над дъщерите си, мъжете – над своите творения; извиканото за живот с такива усилия вече не може да бъде удържано. Отначало то е било страст, след това задължение и накрая се е превърнало в непоносимо бреме, във вампир, който изсмуква живота на своя създател.
Карл Густав Юнг
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща