Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бомба" - страница 3
И на вас също не би ви пукало, ако всички около вас мислят, че сте тиктакаща бомба със закъснител.
Бриджит Кемерер
Има три задължителни неща, които ни спират: "Трябва да се справям добре. Трябва да се отнасяш добре с мен. И светът трябва да е лесен." И понякога си мисля, че докато поддържаме второто задължително, което е социално научено, тогава някои глупаци след 100 години ще произвеждат атомни бомби във ваните си и може би ще унищожат цялата човешка раса, защото изискват останалият свят да трябва да са съгласни с техните догми. Когато не сме съгласни, може да ни нападнат.
Албърт Елис
Знаем, че има Божията сила по много начини: атомната бомба, способността да създава живот в епруветка, клонирането, изкуственият интелект.
Джеймс Фрей
Мисля за нещо много по-важно от бомбите. Мисля за компютри.
Джон фон Нойман
Определението за тероризъм трябва да бъде по-точно, за да можем да правим разлика например между онова, което палестинците правят, за да се борят с израелската военна окупация и тероризма от вида, довел до бомбите на Световния търговски център.
Едуард Саид
Страхотният секс не е приятно накисване във ваната, с ароматната свещ, която гори. Страхотният секс е по-скоро като бомба, избухнала в здравия ви ум.
Ейми Блум
Ако боравехме с бомба, която можеше да избухне всеки момент в резултат на нашите действия, щяхме да се притесняваме и да бъдем деликатни. Думите ни имат същата сила, но ние ги владеем така, сякаш са безсилни и незначителни.
Йехуда Бърт
Иска ми се да можете просто да изтребите насилието и войната от света, да премахнете всички въоръжени сили и да унищожите всички бомби. Но това вероятно не е много реалистично. В крайна сметка всеки трябва да започне от себе си. Мнозина искат да бъдат активни някъде другаде, в най-добрия случай в страна, в която в момента не живеят. Но какъв е смисълът, ако няма мир в собствения ви живот? Така че бъдете в мир със себе си. И как? Чрез мирни отношения с другите. Започнете, като си осигурите мир у дома, преди да тръгнете по света. Или работете за мир и в двете сфери. Не можете да работите за мирен лагер в Близкия изток през деня, а след това вечер да се карате със семейството си по телефона.
Йон Гнар
Струва ли си да се правят планове за бъдещето, ако има водородна бомба.
Алфред Бестър
Много лесно е да снимате снимки на ликуващи хора на улицата след ядрената бомба. Но нямаше снимки на мразовити хора, седящи в кухнята и хола си.
Амартя Сен
Неговата противоположност е мъдрото състрадание, което означава да се грижиш за човека, но и да му даваш любяща бомба на истината, когато е необходимо.
Лори Готлиб
Предлагам да се освободим от конвенционалните оръжия и да ги заменим с водородни бомби на разумна цена, разпределени равномерно в света.
Иди Амин
Можем да се унищожим с цинизъм и обезверяване не по-малко ефективно, отколкото с бомби.
Кенет Кларк
Тя все пак е жена! Падат бомби, ракети. Това е противоестествено.
Генадий Зюганов
Не е необходимо да си историк или да се интересуваш от политика, за да видиш видиш теорията за външната политика на по-големия пенис в действие. Действа по следния начин: "Какво? Имат по-големи пениси? Бомбардирайте!" И разбира се бомбите, ракетите и патроните са с формата на пениси. Фалически оръжия. Продиктувано е от подсъзнателната нужда да проектираш пениса на нацията в действията на другите.
Джордж Карлин
21 век започна за мен в Белгард под бомбите на НАТО през 1999 година.
Милорад Павич
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща