Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бомба" - страница 2
Човека е изобретил атомната бомба. Още нито една мишка в света не е достатъчно умна да изобретява капана за мишки.
Вернер Мич
А, ако бях диктатор, щях да имам поети да хвърлят бомби!
Грегъри Корсо
Някои смятат, че най-лошите ужаси на войната могат да бъдат избегнати с международно споразумение да не се използват атомни бомби. Това е напразна надежда.
Джон Бойд Ор
Водородната бомба: изобретение, позволяващо да приключите със всички изобретения.
Робърт Орбън
Вилиците и лъжиците вероятно са направили повече за помиряването на хората, които не могат да се споразумеят, отколкото оръжията и бомбите някога.
Тиодор Зелдин
Може ли някой от нас да опровергае мъдростта на Мадисън и другите рамки? Може ли някой да погледне касапницата в Иран, кръвопролитията в Северна Ирландия или избухналите бомби в Ливан и въпреки това да постави под съмнение опасностите от вкарването на религиозни въпроси в държавните дела?
Бари Голдуотър
Оръжията на позитивната революция не са куршуми и бомби, а прости човешки възприятия. Куршумите и бомбите могат да предлагат физическа сила, но в крайна сметка ще работят само ако променят възприятията и ценностите. Защо не тръгнете по директния път и не работите с възприятия и ценности?
Едуард де Боно
Хвърлянето на бомби върху хората - не е ли това тероризъм?
Алис Уокър
От това, от което великите правителства по света и международните организации се страхуваха, не бяха фанатизирани тълпи, бомби от терористи или заплахи от мафията, това бяха наистина мъже и жени, способни да мислят самостоятелно.
Марио Ескобар
Младостта сама по себе си не е революционна сила, тя е етап от човешкия живот, който изживяват всички без изключение: фашисти, полицаи и онези, които хвърлят бомби над Виетнам.
Мигел Отеро Силва
Когато хора с власт видят, че се случват неща, които не одобряват, те хвърлят бомби и изпращат танкове. Когато хора без власт видят, че се случват неща, които не одобряват, те разбиват витрини на магазини, взривяват се на многолюдни места и вкарват самолети в сгради. Фактът, че и двата метода се оказаха забележително неуспешни при промяна на нещата, не пречи на хората да продължат по същия начин.
Н. Т. Райт
Семействата бяха като подводници под огъня на случайни нещастия, дълбочинни бомби, оставени от върха на небето в морска битка между вас и непроницаемата Божия воля.
Паоло Кониети
Той беше солиден човек, не се отказваше от надежда, създаден от същата, много специфична сплав, както гранати, снаряди, бомби, това ще ви убие с един изстрел и дори няма да забележите.
Пиер Льометр
Няма нищо вълшебно в харченето за танкове и бомби, а не за пътища и мостове.
Пол Кругман
Майка ми е права: да живееш в лъжи и раздор е по-лошо, отколкото да загинеш от бомби.
Полина Жеребцова
Гневът е гориво. За изстрелване на ракета ви е необходимо гориво. Но ако всичко, което имате, е гориво, без да го насочва сложен вътрешен механизъм, нямате ракета. Имате бомба.
Стенли Бинг
Нямате нужда от бомба, за да спечелите този случай. Вече имате такава - аз съм бомбата.
Стив Кавана
Раят помага на розите, ако бомбите започнат да падат.
Стиви Уондър
Една термоядрена бомба, която би я ударила директно, би била по-хуманна.
Уилям Форсчън
Северноамериканците не разбирате, че не хвърляте човешки права като бомби върху иракчаните.
Ширин Ебади
Човечеството не е стадо от вълци, което са завладели другия с танкове и атомни бомби, а по-скоро ние сме стадо овце, които, поради неразбираема прищявка на еволюцията, са се научили да правят и пускат танкове и ракети. А въоръжените овце са много по-опасни от въоръжените вълци.
Ювал Ноа Харари
Войната е неразделна част от историята на човечеството. Но духовното поробване е съвсем различен въпрос. Това е привилегията на по-развитите страни, които могат да си позволят кръстоносен поход срещу целия свят, заплашвайки еретиците с ядрени бомби!
Бари Айслър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
Следваща