Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бомба"
Човек трябва да внимава за инженерите - те започват с шевни машини и завършват с атомната бомба.
Марсел Паньол
Нито една страна без атомна бомба не може по правило да се счита за независима.
Шарл дьо Гол
Атомната бомба е хартиен тигър, с когото американските реакционери плашат хората. На външен вид изглежда страшен, а в действителност съвсем не е страшен. Естествено, атомната бомба е оръжие за масово изтребление, но изходът от войната го решава народът, а не един-два нови вида оръжие.
Мао Дзедунг
Фотографията се занимава със силата, която миналото има да се намеси в настоящето: бомбата със закъснител в шкафа.
Пенелъпи Лайвли
Всеки, който видя Нагасаки, изведнъж ще разбере, че правителството на Съединените щати е държано в тъмното по отношение на това какво могат да правят атомните бомби.
Лорънс Ферлингети
Обичайно, играейки сцена, на която на теб пада бомба, ти забравяш, че играеш.
Чарли Шийн
Трябва да забравиш за този цивилен. Винаги, когато пускате бомби, ще удряте цивилни.
Бари Голдуотър
Куба се надява, че нейните деца ще видят по-добро бъдеще и че победата няма да бъде спечелена с цената на милиони човешки животи, унищожени от атомната бомба.
Ернесто Че Гевара
Само силата на безграничната любов, практикувана по отношение на всички човешки същества, може да победи силите на междучовешките борби и може да предотврати предстоящото унищожаване на човека от човека на тази планета. Без любов, никакво въоръжение, никаква война, никакви дипломатически машинации, никаква принудителна полиция, никакво училищно образование, никакви икономически или политически мерки, дори водородните бомби не могат да предотвратят предстоящата катастрофа.
П. А. Сорокин
Истината това е бомба, която убива двама: този, към който е хвърлена, и този, който я е хвърлил.
Франсоаз Партюрие
Литературата е опозиция на ядрената бомба.
Арундати Рой
Решението за използване на атомната бомба върху японските градове и последващото натрупване на огромни ядрени арсенали бяха взети от правителствата въз основа на политически и военни схващания.
Юзеф Ротблат
Но първото, което широката общественост научи за откритието, беше новината за унищожаването на Хирошима от атомната бомба. Великолепно постижение на науката и технологиите се превърна в зло. Науката се идентифицира със смъртта и унищожението.
Юзеф Ротблат
Истината, която излиза от тази разпръсната картина на ядреното разпространение, е проста: има по-голям шанс да се използва ядрена бомба сега, отколкото в почти всеки момент от Студената война.
Йохан Хари
Трябва да бъдем по-внимателни, разбирате ли, в нашия свят, наситен с различни видове оръжия. В противен случай няма да имате време да забележите как терористите ще хвърлят самолети, бомби...
Борис Елцин
Атомната бомба не беше "голямо решение". Тя беше просто още едно мощно оръжие в арсенала на справедливостта.
Хари С. Труман
Аз имам теория за думите. Има хиляди начини да се каже "Подай ми солта!". Това може да означава "Няма достатъчно сол в храната ми." или "Обичам те". Или може "Много съм ти ядосан." – списъкът може да продължи и нататък. Думите са малки бомби, в които има много енергия.
Кристофър Уокън
Водородна бомба: изобретение позволяващо да приключиш със всички изобретения.
Еван Езар
В свят, където социалните структури превишават всичко, виртуално, общодостъпното досие е информационна бомба.
Марк Зукърбърг
Преминах през две войни за моите 24 години и знам какво е да си без нищо, да видиш бомбите да летят над главата ти.
Новак Джокович
През 1957, в разгара на надпреварата във въоръжаването, Министерството на отбраната беше решило, че е въпрос на време самолетът, транспортиращ атомна бомба, да се срути на американска земя и да предизвика радиоактивно бедствие, подобно на което светът никога не е виждал.
Ани Джейкъбсън
За да се разбере как са започнали черните проекти и как те продължават да функционират и днес, трябва да се започне със създаването на атомната бомба. Мъжете, които ръководиха проекта "Манхатън", написаха правилата за черните операции. Атомната бомба е майка на всички черни проекти и тя е родителката, от която са произлезли всички черни операции.
Ани Джейкъбсън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
Следваща