Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Проклятие" - страница 3
Част от съзнанието ми винаги е запазена за документиране. Това е благословия и проклятие.
Джилиан Лорън
Класическата форма на проклятие се явява безплодие, но аз не мога да си спомня нито един случай, при което възмездието е приело форма на плодовитост.
Джон Уиндъм
По Божията благодат никога няма да берем незрели плодове. Никога няма да притискаме хората към решение, защото ще ги доведем до проклятие, а не до спасение.
Джонатан Едуардс
Светът има достатъчно трагедии, че да не е необходимо да се прибягва до проклятия за обяснение.
Юнот Диаз
...не се страхувайте от гнева на небето - бойте се от часа, когато родителският му плам е изчерпан и той ще мълчи вечно. Тишината на огромното небе е мястото, където е истинското проклятие!
Иля Бояшов
Едно от проклятията на човека е желанието да прецени себе си от гледна точка на ближния.
Коуди Макфейдън
Завиждах на мъжките характеристики, ако не и на самите мъже. Ревнувам от лекотата, с която изглежда се занимават с професионалните си занимания: липсата на извинение, навеждане назад, за да се уверят, че хората около тях се чувстват комфортно с това, което се опитват да правят. Фактът, че те толкова често са освободени от инстинктите, угаждащи хората, смятах за проклятие на моето женско съществуване.
Лена Дънам
Много хора не вярват в проклятия. Много хора също не вярват в гущерите с жълти петна. Но ако някой те ухапе, няма значение дали вярваш в него или не.
Луис Сакър
Проблемът със злите хора е, че те могат да видят само зло в другите. Това е едно от най-лошите проклятия да бъдеш зъл, че вече не можеш да изпитваш добро.
Майкъл Грубер
Жените познават проклятието на благотворителността, защото цивилизованите обичаи винаги са предвиждали да им се подхвърля евтина милостиня, а не да им се дават добри заплати.
Ребека Уест
Много е важно да благославяте децата си от ранно детство, защото както наречете лодката, така тя и ще отплава. Обръщение към дете от типа "глупак", "свиня" и т.н. прилича на проклятие. И обръщението "ангел мой", "миличкия ми" (и други подобни), като добро зърно, един ден ще поникнат, донасяйки малък, среден или голям плод.
Димитрий Фетисов
Ние много лесно и бързо привикваме да мразим и да проклинаме, без да питаме дали нашите омрази и нашите проклятия все още имат дори най-малкото основание с хода на времето.
Томас Бернхард
Прекомерната строгост и сляпа дисциплина – това е проклятието на учителя за децата.
Феликс Дзержински
Като си помисли човек, природата понякога подхвърля по някой и друг кокал на ония, които е осакатила – често под формата на някакво умение, обикновено безполезно, или още по-страшно – проклятието на интелигентността.
Роджър Зелазни
Да бъдеш производителен работник не е щастие, а проклятие.
Карл Маркс
Винаги, когато съм объркан от някаква човешка проява, аз се чувствам подтикнат да я изследвам. Този подтик е едновременно проклятие в личен план и благословия в професионален.
Робърт Чалдини
Предишна
1
2
3
(Текуща)
Следваща